Donald Trump: reacții de ultimă oră!

După ce a fost acuzat că ar fi ordonat lovitura aeriană care a dus la uciderea lui Soleimani, Trump a făcut anunțul care dă zvonurile peste cap. 

Președintele Donald Trump a declarat vineri că nu a aprobat lovitura aeriană care l-a ucis pe liderul Forţei Al-Quds, generalul iranian Qassem Soleimani, pentru a porni un război cu Iranul, ci pentru a opri unul.

Totodata Trump a adaugat : „Dacă americanii sunt amenințați, avem toate țintele deja identificate și sunt pregătit să iau toate măsurile necesare, iar asta se referă în special la Iran”.

„Am acţionat pentru a opri un război. Nu am acţionat pentru a porni un război”, a explicat preşedintele american.

Însărcinat cu operaţiunile externe ale Gardienilor Revoluţiei şi reprezentant în regiune al ayatollahului Ali Khamenei, generalul Soleimani a murit vineri dimineaţă în urma unui raid executat de aviaţia americană cu o dronă asupra convoiului său pe aeroportul din Bagdad. Odată cu el au fost ucise alte 7-9 persoane, conform diferitelor surse.

Printre cei ucişi se numără şi Abu Mehid al-Muhandis, comandantul secund al Hashd al-Shaabi, o coaliţie de forţe paramilitare irakiene dominată de facţiuni pro-iraniene şi ai cărei militanţi au luat cu asalt ambasada americană la Bagdad pe 31 decembrie.

Vezi și:

Schimbare radicală- Cum va fi impozitată această categorie de români

Vești uriașe- Salarii majorate cu 25% pentru anumiți angajați

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare