sursa foto:  playtech.ro

Dosar penal la comandă? Diana Șoșoacă îl acuză pe Florin Cîțu: ‘A dat comandă să mi se facă dosar penal și Parchetul General s-a conformat’

 Senatoarea Diana Șoșoacă, a declarat, miercuri seară, la Realitatea PLUS, că în cazul de la Răchițeni, premierul Florin Cîțu a dat ordin să îi se facă dosar penal. Evenimentele de la Răchiteni în urma cărora a fost blocat procesul de vaccinare nu au rămas nesancționate.

„Astăzi, în Parlamentul României, pentru prima dată s-a cerut de către mine, senator independent neafiliat, dovada existenței COVID-19, izolarea și cercetarea acestuia precum și dovada existenței, izolarea și cercetarea variantei Delta. Mai mult decât atât, am solicitat să mi se spună data la care a intrat în vacanță COVID-19 conform afirmațiilor medicilor, domnul Imbri, domnul președinte Iohannis, domnul Cîțu, domnul Arafat și așa mai departe, care au spus că vara asta virusul a intrat în vacanță. Să-mi comunice și mie care sunt cercetările științifice care au dus la această idee de vacanță a virusului. Să ne comunice care este următoarea vacanță a virusului și mai mult decât atât apropo de vaccinare.

Având în vedere că vaccinurile au fost făcute, produse, atunci la început, toate vaccinurile pentru hai să zicem varianta Alfa, noi acum suntem în varianta Delta, dar cu vaccinurile produse pentru varianta Alfa. Am solicitat să mi se comunice dovada eficienței, siguranței acestui vaccin pentru varianta Delta. Absolut toate actele ce stau la baza acestuia. Și să mi se comunice dacă stopează infecția și contanciozitatea COVID. M-am adresat domnului prim-ministru, domnului Bode de la Ministerul Afacerilor Interne și șefului DSU (n.r. Departamentului pentru Situații de Urgență), Raed Arafat și Ministerului Sănătății”,  a declarat senatorul neafiliat Diana Iovanovici-Șoșoacă, la emisiunea 100%, de la Realitatea PLUS.

„În cazul meu, la Răchițeni, dânsul (n.r. Florin Cîțu) a dat comandă să mi se facă dosar penal și Parchetul General s-a conformat. Au fost două, trei zile de intervenție la Digi24 în continuu și a solicitat Parchetului General, a spus și infracțiunile pentru care ar trebui să fiu cercetată. Ulterior, Parchetul General, am făcut astăzi interpelare pe așa ceva, a menționat că, da, s-a autosesizat. Domnul Cîțu de ce nu a avut curaj să formuleze el plângere penală și a impus Parchetului General să se facă un dosar penal? Și ce face Parchetul General? Se autosesizează pe tulburarea liniștii publice. Pe bune? Adică anchetă de poliție judiciară de orice secție amărâtă de Poliție, asta a ajuns Parchetul General?”, a punctat Diana Șoșoacă, informează realitatatea.net

Senatoarea Diana Șoșoacă a fost sancționată contravențional de IPJ Iași în urma evenimentelor de la Răchiteni, precizează Inspectoratul de Poliție Iași, în urma unei solicitări transmise RFI România autorităților competente.

Evenimentele de la Răchiteni în urma cărora a fost blocat procesul de vaccinare nu au rămas nesancționate.
Inspectoratul Județean de Poliție Iași precizează în răspunsul transmis RFI România că senatoarea Diana Șoșoacă a fost „sancționată contravențional pentru încălcarea ordinii și liniștii publice, dar și pentru încălcarea legii 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVId-19.

În răspuns nu se precizează despre ce sancțiune este vorba: amendă sau avertisment.
IPJ Iași transmite însă că toată documentația întocmită pe parcursul verificărilor a fost trimisă  „spre competenta soluționare  Parchetului General”.

Ce știm este că dosarul se află la Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și a fost deschis „ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliție precum și a formulării unei plângeri de către o instituție publică”.
Instituția care a depus plângerea este Direcția de Sănătate Publică Iași. Șeful DSP Iași anunțase anterior la RFI România că plângerea trebuie depusă la Parchetul de pe lângă Înalta Curte tocmai pentru că în evenimente este implicat un parlamentar.

Cercetările se desfășoară „in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 din Codul Penal și de tulburarea ordinii și liniștii publice, prev. de art. 371 din Codul Penal ”  se arată în răspunsul transmis de Parchetul General către RFI România.

Amintim, în urma evenimentelor de la Răchiteni mai multe persoane au rămas nevaccinate, iar medicul coordonator a recunoscut că la un moment dat s-a temut pentru viața sa.

CNCAV și-a exprimat ”dezaprobarea” față de gestul senatoarei și i-a îndemnat pe cei agresați să sesizeze „instituțiile abilitate imediat”.
„Medicii și personalul medical trebuie să își desfășoare activitatea în condiții adecvate și de  siguranță. Intimidările, amenințările sau agresiunile de orice fel nu își au locul și nu trebuie să  existe în momentul exercitării actului medical sau a oricărei activități în general.” a reacționat și Colegiul Medicilor din România, conform rfi.ro

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare