sursa foto:  reportervirtual.ro

Dragoș Pătraru vorbește despre jandarmi! „…ţi-e frică pentru viaţa ta, pentru viaţa apropiaţilor”

Dragoș Pătraru a fost invitat să vorbească despre noul sezon al emisiunii „Starea Nației”, dar e deschis și subiectul legat de jarndamii care au lovit foarte mult oameni în Piața Victoriei.

„Am văzut nişte poziţii absolut incredibile din partea ambelor tabere. Fiecare susţinător încearcă să-şi găsească argumente prin care să cauţioneze cumva acţiunile favoriţilor, indiferent de cât de cretine sunt. Eu nu înţeleg cum de la ora asta, suntem în 14 august, acel băiat de la Jandarmerie, Militaru, care a zis atâtea imbecilităţi, iar dacă te iei după legislaţia internaţională lucruri foarte grave, stă în continuare în funcţie. Mie mi se pare asta incredibil. Lăsând la o parte că toţi oamenii care au comandat acele lucruri nu înţeleg ce caută în continuare acolo”, a declarat la Libertatea LIVE prezentatorul emisiunii „Starea Naţiei”.

Pătraru crede că este o problemă mare în propoziția „un cetăţean este egal un jandarm”.

Jandarmeria nu trebuie să se poarte în felul ăsta cu cetăţenii unei ţări. Mai ales că am văzut cum s-a purtat la alte proteste. Eu i-am văut pe jandarmi reacţionând aşa, doar provocând şi rupând oase, la meciuri, pe stadion. Galeriile astea, cu toate problemele pe care le au ele, în multe locuri şi în multe situaţii au dreptate când vine vorba de confruntările cu jandarmii. Să nu-mi spună mie jandarmeria că aşa, deodată, ca la un semn, a uitat şi să extragă nişte elemente de scandal din public, a uitat şi cum să faci o acţiune astfel încât să te înţelegi cu toată lumea, a uitat tot. Nu crede nimeni această prosteală”, a adăugat Pătraru.

Prezentatorul este convins că este vorba de un abuz și că au fost instigatori și provocatori printre protestanți, dar din păcate foarte mulți oameni nevinovați au suferit în acea seară.

„Dacă ai ieşit de la metrou în Victoriei şi ţi-a intrat gazul ăla în ochi şi dup-aia a trecut unul pe lângă tine şi ţi-a dat una – normal că devii un animal. Instantaneu devii un animal! Că ţi-e frică pentru viaţa ta, pentru viaţa apropiaţilor.
Dacă eu aş fi fost acolo, aproape sigur, ca animal, aş fi împărţit şi eu pumni şi picioare dacă trecea unul d-ăla şi îţi dădea un baston peste spate sau peste picioare. Tu nu poţi fi acuzat pentru felul în care ai reacţionat, pentru că în situaţii d-astea excepţionale tu nu eşti antrenat într-o sală şase ore pe zi, să te stăpâneşti, să te baţi. Unii oameni care au fost acolo n-au primit în viaţa lor o palmă şi n-au dat o palmă. Cum poţi să apreciezi tu cum reacţionează acea persoană? Eu, de bine de rău am tot felul de semne pe mine, am luat bătaie, am dat bătaie la viaţa mea, am crescut în cartier. Ştiu cum să mă port într-o astfel de situaţie”, a concluzionat Dragoş Pătraru la Libertatea LIVE, conform libertatea.

Surprize-surprize! Cine este, de fapt, „UMBRA” lui Klaus Iohannis și ce salariu are

Jandarmeria dă numele procurorului militar care ar fi supravegheat protestul din Piața Victoriei! Despre cine este vorba și ce avere are acesta

S-a aflat cine este bărbatul în alb care a coordonat jandarmii! Ce funcție și ce salariu are

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare