sursa foto:  addevarul.ro

Jandarmeria dă numele procurorului militar care ar fi supravegheat protestul din Piața Victoriei! Despre cine este vorba și ce avere are acesta

Jandarmeria Capitalei contrazice conducerea Parchetului Militar, precizând că la protestul de vineri a fost prezent în Piața Victoriei procurorul Bogdan Pîrlog.

„În data de 10 august a.c., în Piața Victoriei, pe timpul asigurării și restabilirii ordinii publice a fost prezent domnul locotenent colonel magistrat Pîrlog Bogdan din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București.

Acesta s-a autosesizat cu privire la evenimentele din Piața Victoriei fiind prezent în intervalul orar 17.00-04.00 atât în punctul de comandă înaintat cât și în zona dispozitivelor alaturi de reprezentanții Jandarmeriei, Poliției și autorităților publice centrale și locale”, transmite Jandarmeria Capitalei.

În cele din urmă, procurorul Pîrlog Bigdan Ciprian, de la Parchetul Militar, admite că a fost în Piață, dar arată că s-a autosesizat din ceea ce a văzut la televizor și nu a mers la chemarea Jandarmeriei.

content-imagecontent-image

Bugetul.ro vă prezintă astăzi averea procurorului!
La capitolul salarii, procurorul stă foarte bine. Acesta încasează de la Parchetul Tribunalului București un salariu anual de 159 384 de lei. Făcând un calcul simplu, Pîrlog primește 13 282 de lei pe lună, un salariu de lux.
Nici soția sa nu se lasă mai prejos. Aceasta câștigă 60 692 de lei anual, adică are un venit de 5 057 de lei.
Potrivit declarației soției, Bogdan Pîrlog încasează anual 5 657 de mii de euro din diurnă și decontări ca expert UE, proiect NICO-cursuri procurori. Mai mult acesta încasează 31 440 de lei pentru decontare chirie.
Cei doi soți primesc și o alocație de la stat pentru copil de 2 016 lei.
După mărturisirea Jandarmeriei, procurorul a declarat că nu a supravegheat acțiunea jandarmilor, ci doar a constatat posibile infracțiuni.
„La ora 17 am plecat de la birou și mă îndreptam spre acasă. Undeva în jurul orei 18 am fost acolo pentru prima dată. (..)Din punct de vedere legal, niciun procuror nu are atribuții privind menținerea ordinii publice, supravegherea sau conformarea măsurilor de ordine publică”, a spus, pentru libertatea.ro, magistratul.

Întrebat de ce ministrul de interne a spus că acțiunea a fost supravegheată de un procuror, magistratul a răspuns: „Vă rog să-i întrebați pe dumnealor. Fiecare răspunde de conduita lui și de declarațiile lui. În zonă mă aflam când a început să se dea cu lacrimogene. Într-o asemenea situație, pentru a ne sesiza, trebuie să vedem și despre ce e vorba. Am făcut demersurile respective care sunt consemnate în procesul meu verbal de sesizare din oficiu. Acel înscris publicat nu este procesul verbal de sesizare din oficiu. Procesul verbal s-a încheiat la ora patru dimineața, atunci când s-a încheiat tot. În momentul în care am avut reprezentarea întregului demers prin ce am perceput personal”.

Referitor la însemnătatea prezenței lui în Piața Victoriei, magistratul a spus: „Nu există nicio procedură, nu avem nicio atribuție și nu avem ce căuta în a coordona și nici nu am făcut așa ceva. Nu există’ a supraveghea’. Ceea ce am constatat acolo era o constatare subsecventă, post factum. În afară de jandarmii care erau în dispozitiv, sunt ofițerii cu cercetarea penală din cadrul Jandarmeriei care și ei au atribuții în cercetarea unor infracțiuni. Era logic să discut și cu ei pentru a vedea dacă au constat ceva. Nu ținea de acțiune. Asta ținea de aspectele penale care ne interesa pe noi. Jandarmeria nu a făcut nicio sesizare. Ei au făcut o solicitare doua zi pentru ceva ce exceda competențelor legale.”

Vezi și S-a aflat cine este bărbatul în alb care a coordonat jandarmii! Ce funcție și ce salariu areSurprize-surprize! Cine este, de fapt, „UMBRA” lui Klaus Iohannis și ce salariu are

S-a aflat: Cine este cel care a dat ordin jandarmilor să ‘cureţe’ Piaţa Victoriei și ce avere are

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare