sursa foto:  adevarul.ro

S-a aflat: Cine este cel care a dat ordin jandarmilor să ‘cureţe’ Piaţa Victoriei și ce avere are

Protestele violente de la mitingul Diasporei de vineri seara au împărţit România în două. Unii au criticat acţiunile huliganice ale protestatarilor, ceilalţi au pus la zid Jandarmeria care a folosit gaze lacrimogene și  tunuri cu apă  pe protestatarii pașnici. La ora 23:11, Jandarmeria Română a primit ordin să “cureţe” Piaţa Victoriei de protestatari. Cine a dat însă acest ordin?
Jandarmeria a precizat că ordinul a fost dat de prefectul Capitalei, Speranţa Clişeru. Aceasta a fost şi prefect al judeţului Ilfov, dar a lucrat şi în Primăria Voluntari, unde primar este soţul Gabrielei Firea, Florentin Pandele.
În Primăria Voluntari, Speranța Cliseru a avut funcții de conducere: administrator public și director executiv. A fost consilier parlamentar în cabinetul Gabrielei Firea când aceasta era senator, în perioada 2012-2013 şi a fost administrator provizoriu în Consiliul de Administraţie al RATB.
speranta cliseru
Anul trecut, prin votul majorităţii PSD-ALDE din Consiliul General al Municipului Bucureşti (CGMB), Speranţa Cliseru a a fost numită administrator provizoriu în Consiliul de Administraţie al RATB, funcţie din care a fost înlocuită între timp. Ca studii, noul prefect al Bucureştiului a absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea de Comerţ, a făcut un master la Universitatea Maritimă Constanţa, Facultatea de Navigaţie şi Transport Naval, şi a urmat cursuri postuniversitare la Cambridge Academy of Transport din Marea Britanie.
De asemenea, a făcut mai multe programe de perfecţionare în domeniul achiziţiilor publice şi serviciilor publice la Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Dezvoltării Regionale, Minsiterul Muncii şi Universitatea Naţională de Apărare Carol I.
Conform declaraţiei de avere semnată anul trecut, Speranţa Cliseru deţine părţi din două terenuri agricole, şi părţi din şase terenuri intravilane. În declaraţie nu sunt precizate, însă, adresele terenurilor. În document, Clişeru a scris că deţine părţi din trei apartamente, unul de 86 de metri pătraţi, altul de 200 de metri pătraţi (dobândit prin construire) şi, respectiv, de 120 de metri pătraţi. Nici în acest caz nu sunt trecute adresele locuinţelor.
Speranţa Cliseru mai are şi un Mercedes C Classe, iar un alt autoturism l-a vândut în 2017 pentru 1.500 de euro. Mai deţine şi un cont în dolari deschis în 2014 la Raiffeisen Bank, cu suma de 21.600 de dolari.
În 2007 a făcut un împrumut de peste 3.200 de euro pe 10 ani la BCR, altul în valoare de 91.560 de euro la Unicredit, un an mai târziu, scadent în 2023 şi încă unul luat în 2016 de la Raiffeisen pe trei ani în valoare de 52.688 de lei.
Ca angajat la primăria Voluntari, Speranţa Cliseru a avut un venit din salariul, pe anul 2016, în valoare de 55.339 de lei, la care s-au adăugat venituri de 3.058 de lei din comisia tehnică, plus veniturile din salariul de la Primăria Capitalei în valoare de aproape 50.000 de lei şi indemnizaţia din comisie de la Primăria Capitalei de aproape 9.000 de lei.
De asemenea, în 2016 noul prefect a avut şi indemnizaţia de la Asociatia de dezvoltare intercomunitară EURO-APA, care se ocupă de canalizare şi alimentarea cu apă, în valoare de peste 9.000 de lei în cinci luni.

Vezi și „Afacere” de familie! Unde lucrează soțul polițistei care i-a numit „pulifrici” pe cei care îi plătesc salariulEl a coordonat măcelul din piața Universității: Ce salariu încasează lunar ‘servitorul’ lui Liviu Dragnea

El este șeful jandarmilor care păzesc protestul #Rezist Diaspora! Veniturile șefului Jandarmeriei Române, decorat de două ori de președintele României

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare