sursa foto:  digifm.ro

Dumitru Coarnă, despre o lovitură încasată de polițiști: ‘Nu beneficiază de majorare’. Apel la Klaus Iohannis, Ludovic Orban, Marcel Vela, Florin Cîțu și Violeta Alexandru

Președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din Ministerul de Interne, Dumitru Coarnă, face apel la ministrul Marcel Vela, președintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban, precum și la Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, și la Violeta Alexandru, șefa Muncii.

Dumitru Coarnă solicită acordarea titlului de specialist de clasă pentru cadrele MAI.

Liderul sindical susține că „la nivelul Ministerului Afacerilor Interne nu se acordă titlul de specialist de clasă/domeniu funcțional și, în consecință, personalul nu beneficiază de majorarea salariului de funcție/salariului de bază cu 2,5%, 5%, respectiv 7,5%, corespunzător clasei a 3-a, clasei a 2-a sau clasei 1, așa cum prevede legea”.

MApN, STS, SPP și SRI beneficiază de aceste drepturi

Dumitru Coarnă dezvăluie că, spre deosebire de Minesterul de Interne, celelalte structuri din domeniul Apărare și Ordine Publice – MApN, STS, SPP și SRI – primesc sumele cuvenite.

Solicitare pentru acordarea titlului de specialist de clasă, asemenea celorlalte structuri din familia noastră ocupațională

Ex. unic

Nr. 148/3/26.05.2020

Se transmite prin fax/e-mail

Către,

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

Domnului MARCEL VELA – MINISTRU

Prin prezenta, în calitate de Federație sindicală cu reprezentativitate juridică legală în domeniul sectorului de activitate ,,Ordine publică”, vă învederăm faptul că, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne nu se acordă titlul de specialist de clasă/domeniu funcțional și, în consecință, personalul nu beneficiază de majorarea salariului de funcție/salariului de bază cu 2,5%, 5%, respectiv 7,5%, corespunzător clasei a 3-a, clasei a 2-a sau clasei 1, așa cum prevede legea.

Din corespondența scrisă, purtată de către organizația noastră, recent, în temeiul Legii 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public, cu celelalte structuri din familia ocupațională Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională (MApN, STS, SPP, SRI), a reieșit faptul că la nivelul acestora au fost puse în aplicare prevederile legale, iar angajații beneficiază de drepturile cuvenite.

Având în vedere că problematica în cauză privește interesele membrilor noștri de sindicat – inclusiv P.C., vă solicităm să dispuneți măsurile legale, conform competențelor dumneavoastră, pentru aplicarea art. 28 din Anexa VI la Legea-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, respectiv pentru acordarea titlului de specialist de clasă, asemenea celorlalte instituții din familia noastră ocupațională.

În context, apreciem că solicitarea noastră este susținută de riscurile profesionale cvasicunoscute, de eforturile depuse zi de zi, de programul de lucru suprasolicitant din această perioadă, precum și de riscurile medico-sanitare, specifice stării de urgență și stării de alertă, care impun ca personalul MAI să se afle în prima linie, non-stop.

Ne exprimăm speranța că dialogul social poate conduce la soluționarea acestei revendicări legitime!

Cu stimă,

PREȘEDINTELE BIROULUI EXECUTIV CENTRAL – FSNPPC

Dumitru COARNĂ

Nota FSNPPC: scrisori similare au fost trimise președintelui României, prim-ministrului și miniștrilor Muncii/Finanțelor.”, a transmis SNPPC.

Vezi și

EXCLUSIV Trădare pentru #Rezist! Jandarmeria s-a înrolat în USR

EXCLUSIV De necrezut! Ministerul de Interne și Ministerul Sănătății nu răspund la solicitarea LIDL: ‘Se contestă măsurarea temperaturii si se reclamă încălcarea drepturilor fundamentale’

Lovitură de proporții încasată de DNA! Mutare neașteptată făcută de CCR

Este posibil ca imaginea să conţină: text

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare