sursa foto:  digifm.ro

Dumitru Coarnă trage un semnal de alarmă: Deficitul se va menține ridicat! Ultima decizie a Ministerului de Interne

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI, prezidat de către Dumitru Coarnă, trage un semnal de alarmă, după ce Ministerul de Interne a suspendat concursurile pentru ocuparea a peste 2.000 de posturi de ofițer de poliție/poliție de frontieră, în perioadă stării de alertă.

În aceste condiții, SNPPC-ul lui Dumitru Coarnă atenționează că deficitul de personal se va menține ridicat.

Urmare adresei noastre scrise, Direcția Generală Management Resurse Umane a MAI ne-a comunicat, oficial, prin adresa nr. 263.037/30.07.2020, că în perioada stării de alertă, conform Legii 55/15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, sunt suspendate concursurile de ocupare a posturilor vacante, cu unele excepții reglementate în mod special.

Inițial, MAI anunțase că are în intenție ocuparea a peste 2.000 posturi de ofițer de poliție/poliție de frontieră, prin organizarea unor concursuri de trecere în corpul ofițerilor a agenților care îndeplinesc condițiile de studii, vechime etc.

În acest context, considerăm că deficitul de personal, atât în rândul ofițerilor, cât și în cel al agenților, se va menține ridicat, cu implicații negative asupra calității serviciului polițienesc prestat în folosul comunității și al statului, dar și a programului de lucru, care presupune suprasolicitarea personalului, pe toate palierele de activitate.

Escaladarea deficitului este cauzată, între altele, și de cifrele încă mici de școlarizare în instituțiile de formare inițială ale MAI, care nu pot asigura un număr suficient de agenți pentru suplinirea posturile vacantate prin trecere în rezervă, mutări etc.

În răspunsul primit de la MAI se mai precizează că, la finalul stării de alertă, se va realiza o analiză a deficitului/dinamicii de personal, iar calendarul concursurilor de ocupare a posturilor vacante va fi publicat pe site-urile unităților angajatoare.”, informează SNPPC.

Vezi și

Șeful DSU a semnat Ordinul! Ludovic Orban și Raed Arafat iau medicii cu arcanul și îi duc în spitalele Covid

A dat lovitura! Directorul unei importante instituții de stat a încasat un salariu cu 80% mai mare decât anul anterior

Vești bune pentru anumiți angajați! Veți primi mii de lei din partea statului

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare