sursa foto:  Shutterstock.com

După ce decesul unei tinere a avut legătură cu vaccinarea, o țară europeană oprește temporar vaccinarea cu Johnson & Johnson

Slovenia oprește temporar vaccinarea cu Johnson & Johnson, după ce s-a confirmat că decesul unei tinere de 20 de ani a avut legătură cu vaccinul.

Slovenia opreşte temporar vaccinarea cu Johnson & Johnson după ce experţii au confirmat că decesul unei femei de 20 de ani, din cauza cheagurilor de sânge, a avut legătură cu vaccinarea, a anuţat marţi ministrul sănătăţii, Janez Poklukar, notează Euronews. Experţii au confirmat într-un raport că tânăra a decedat în urma unei hemoragii cerebrale cauzată de distrugerea autoimună a trombocitelor, o complicaţie rară indusă de vaccin. Acesta nu ar fi primul caz, în luna mai soţia unui deputat sloven a murit după ce a primit doza unică, scrie alephnews.ro.

„Suspendarea temporară a vaccinărilor cu Janssen, în vigoare în prezent, va deveni permanentă”, a spus Poklukar, într-o conferinţă de presă după publicarea rezultatelor.

Vaccinările cu AstraZeneca, care utilizează aceeaşi tehnologie a „vectorului viral” ca şi Johnson & Johnson şi, de asemenea, considerat răspunzător pentru câteva cazuri rare de tromboză din cauza cheagurilor de sânge, vor fi „foarte probabil” abandonate, a precizat Bojana Beovic, şeful grupului de specialişti care consiliază guvernul cu privire la vaccinări.

Ţara urmează să introducă de vineri vaccinarea obligatorie în administraţia publică, ceea ce a determinat o creştere a numărului de programări pentru vaccinare.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare