sursa foto:  cursdeguvernare.ro

După dezvăluirea Bugetul.ro, un fost ministru de Finanțe prevede ‘multe abuzuri’ ce vor fi făcute de comisarii de la Protecția Consumatorilor

La 1 iulie, Bugetul.ro a prezentat, în exclusivitate, Ordinul dat de președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, cu privire la norma de amenzi impusă comisarilor ANPC.

Potrivit unui Ordin semnat de președintele ANPC, Horia Constantinescu, intrat în posesia Bugetul.ro, comisarii de la Protecția Consumatorilor trebuie să dea un număr minim de 2 amenzi/zi.

Vezi și EXCLUSIV Ordin dat de Protecția Consumatorilor: De la 1 iulie, începe ‘Marea Vânătoare’! S-a stabilit o normă zilnică de amenzi pentru comisari

În acest context, Gheorghe Ialomițianu, fost ministru de Finanțe, anunță că acest ordin al lui Horia Constantinescu va crea „multe abuzuri”.

Potrivit lui Ialomițianu, măsura aplicată de Constantinescu îi va afecta tot pe agenții economici mici, dat fiind că firmele mari au avocați care îi vor da în judecată pe comisarii ANPC.

Astfel, spune fostul ministru de Finanțe, vom avea parte de multe abuzuri, pentru că inspectorii trimiși în teren vor spune că nu pot pleca fără să dea amenzi.

Nu e vorba despre creșterea numărului de controale, ci de numărul de abuzuri. Eu vorbesc din experiență, am coordonat Inspecția Fiscală la Brașov în 2001-2008, nu au existat asemenea lucruri.

În momentul în care pui presiune pe inspectori să încheie procese verbale de constatare de contravenții înseamnă că se fac foarte multe abuzuri. Vom avea situația în care inspectorii vor spune: nu putem pleca fără amendă, trebuie să găsim ceva. Nu există o planificare pe baza unei analize de risc sau motivată.

Când te duci în control trebuie să fie o sesizare, nu te duci de dragul de a te duce și de a da amenzi. Va crea mult abuz și inspectorii se vor duce la cei mici, la cei mari nu se duc pentru că au avocați și îi vor da în judecată”, a declarat Gheorghe Ialomițianu, la B1 TV.

Dezvăluirea pe care am făcut-o la 1 iulie 

Comisarilor de la Protecția Consumatorilor li s-a stabilit o normă zilnică de amenzi. Potrivit unui Ordin semnat de președintele ANPC, Horia Constantinescu, intrat în posesia Bugetul.ro, comisarii de la Protecția Consumatorilor trebuie să dea un număr minim de 2 amenzi/zi.

Ordinul se aplică în perioada 1 iulie 2022 – 31 decembrie 2022. Trebuie menționat că fiecare comisar va fi evaluat de șeful ANPC.

Dacă activitatea respectivului comisar va fi evaluată ca „nesatisfăcătoare” și nu va îndeplini norma zilnică de amenzi, i se poate desface contractul de muncă.

Sursele Bugetul.ro au explicat că angajații Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor sunt revoltați din cauza acestui plan de amenzi.

Comisarii ANPC consideră că acest demers este „irealizabil”.

  

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare