sursa foto:  bloomberg.com

După falimentul Silicon Valley, o altă bancă se va prăbuși: Piața de obligațiuni se prăbușește

Un expert de pe Wall Street, care a prezis cu exactitate prăbușirea Lehman Brothers din 2008, a dezvăluit că o nouă bancă se va prăbuși după  falimentul SVB.

În urma prăbușirii dezastruoase a Băncii Silicon Valley, Robert Kiyosaki a prezis că următoarea bancă care se va retrage este Credit Suisse, pe măsură ce piața volatilă a obligațiunilor se prăbușește, scrie Daily Mail.

El a făcut predicția cu doar câteva ore înainte ca Credit Suisse să admită că are o „slăbiciune materială”, deoarece costul asigurării obligațiunilor sale împotriva neîndeplinirii obligațiilor a atins cel mai înalt nivel de la crearea băncii.

Kiyosaki a spus: „Problema este piața de obligațiuni, iar predicția mea, am sunat la Lehman Brothers cu ani în urmă și cred că următoarea bancă care va merge este Credit Suisse, deoarece piața de obligațiuni se prăbușește”.

El a explicat, în timp ce ținea în sus o bancnotă de un dolar: „Dolarul american își pierde hegemonia în lume chiar acum. Așa că vor tipări tot mai multe și mai multe din asta… încercând să împiedice chestia asta să se scufunde”.

Expertul a spus că piața de obligațiuni – care este mai mare decât piața de valori – este acum problema, iar faptul că se prăbușește este deranjant pentru mulți.

El a continuat că este „îngrijorat de Credit Suisse”, în ciuda faptului că este o bancă mare cu expunere mare și trezorerie conservatoare în portofoliu.

Kiyosaki – cel mai bine vândut autor al cărții Rich Dad Poor Dad – a prezis colapsul Lehman Brothers din 2008, care a adâncit criza financiară a vremii.

El a adăugat că aceasta este „furtuna perfectă”, deoarece generația sa de boomers este pregătită să se retragă: „După cum am spus, din nou, cred că Fed și FDIC au semnalat că vor tipări din nou, ceea ce face ca stocurile să fie bune. Dar această mică monedă de argint de aici este încă cea mai bună, este de 35 de dolari (…) sunt îngrijorat de Credit Suisse.

La primele ore ale dimineții de marți, a fost anunțat că Credit Suisse Group AG a constatat o „slăbiciune semnificativă” în procedurile sale de raportare pentru anii fiscali 2021 și 2022.

Slăbiciunea” lor a fost în capacitatea băncii de a proiecta și menține evaluări eficiente ale riscurilor în situațiile sale financiare, se arată în raport.

În raportul său anual, banca a recunoscut că „controlul intern al grupului asupra raportării financiare nu a fost eficient” și „conducerea a concluzionat, de asemenea, că controalele și procedurile noastre de dezvăluire nu au fost eficiente”.

Banca, care poate trece printr-o criză, adoptă acum un plan de remediere.

Raportul anual al Credit Suisse a fost deja amânat după ce autoritățile de reglementare din SUA au ridicat întrebări despre acesta – cu toate acestea, conținutul acestor probleme nu a fost dezvăluit.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare