După logica ministrului de Interne austriac, nici Austria n-ar trebui să fie în Schengen (opinie)

Ministrul de Interne al Austriei, Gerhard Karner, efectuează astăzi (n.r. – miercuri, 26 aprilie) o vizită la București. Karner și cancelarul Karl Nehammer au fost cei care au spus „Nu” aderării României la spațiul Schengen.

Înainte de a veni în România, șeful Internelor austriece a făcut public un raport, arătând că traficul de persoane a crescut puternic în Austria. Karner a prezentat, marţi, la Viena, o situaţie care arată că în 2022 au fost arestaţi în Austria cu 61% mai mulţi traficanţi de persoane decât în 2021, iar 52 dintre aceştia au fost români, informează News.ro.

Conform Nachrichten.at, anul trecut au fost prinși de poliția austriacă 712 traficanți. În 2021 au fost reținuți 441 de traficanți, iar în 2020, 311. Sursa citată menționează că invazia rusă în Ucraina a alimentat afacerile cu imigranți.

Interesante sunt cifrele prezentate de șeful Internelor austriece. Din cei 712 traficanți 103 sunt sirieni, 58 – turci, 53 – ucraineni, 52 – români și 34 – austrieci.

Sursa: nachrichten.at

Așadar, România ocupă locul al patrulea în acest top prezentat de Karner, iar Austria – poziția a cincea. Diferența dintre România și Austria este făcută de 18 traficanți. Având în vedere că ne raportăm doar la traficanții prinși, cu siguranță numărul traficanților austrieci este mai mare decât cel prezentat de Karner.

Ca atare, după logica domnului Karner, nici Austria n-ar merita să fie în spațiul Schengen. Cu toate acestea, este, iar noi, nu, fiind lăsați la porțile Schengen după o decizie samavolnică a unui guvern care ne vinde cifre după bunul său plac.

Haideți, domule Karner, curaj, recunoașteți că, dacă România nu merită să fie în Schengen, nici Austria nu are ce căuta în acest spațiu!

Eugen DINU

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare