sursa foto:  noticias.plu7.com

După România, și Italia Giorgiei Meloni declară război Austriei lui Nehammer: Ne confruntăm cu un act de violenţă şi aroganţă politică

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, recent, că România își va căuta dreptatea la Curtea Europeană de Justiție, dacă Guvernul Nehammer se va mai opune aderării țării noastre la Schengen.

După România, și Guvernul Giorgiei Meloni se pregătește să acționeze Austria la CJUE.

Guvernul Italiei pregăteşte o acţiune la Curtea Europeană de Justiţie împotriva Austriei pentru restricţii impuse vehiculelor de marfă italiene în Pasul Brenner. Anunţul a fost făcut săptămâna aceasta de vicepremierul şi ministrul transporturilor din Italia, Matteo Salvini, liderul partidului de dreapta Liga. conform relatărilor agenţiei italiene de presă ANSA, scrie Agerpres.

Preşedintele Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, vociferează despre primirea migranţilor, dar nu face nimic pentru a pune capăt blocadei impuse de Austria vehiculelor grele de marfă italiene în Pasul Brenner, a declarat Salvini, care a acuzat-o pe şefa CE că nu a semnat începerea procedurii de infringement împotriva Vienei.

„Ne confruntăm cu un act de violenţă şi aroganţă politică din partea unui guvern al unui stat membru al UE, căruia trebuie să-i punem capăt”

„În acest moment, avem încredere în justiţia Curţii Europene. Nu poţi pontifica pe seama Italiei, cerând primirea şi integrarea (migranţilor) în Lampedusa, în timp ce blochezi graniţa la Pasul Brenner. Acest guvern va pune capăt acestei ruşini”, a spus Salvini, miercuri, la ora întrebărilor din Camera Deputaţilor.

În chestiunea Brenner, „după patru ani de inactivitate din partea Comisiei Europene, guvernul a decis să activeze procedura prevăzută de Tratatul UE pentru a introduce o acţiune la Curtea Europeană de Justiţie împotriva unui alt stat (membru) pentru încălcarea legislaţiei UE. Acesta este un gest puternic, dar necesar. Birourile ministerului meu şi ale Palatului Chigi (Guvernul) pregătesc dosarul”, a explicat ministrul, în pofida faptului că „această activitate este în general sarcina Comisiei”.

„Ne confruntăm cu un act de violenţă şi aroganţă politică din partea unui guvern al unui stat membru al UE, căruia trebuie să-i punem capăt”, a mai spus Salvini.

„Restricţiile au fost introduse de Austria, pe hârtie, din motive de mediu, însă mediul nu are nicio legătură cu acest lucru. Este pur şi simplu o concurenţă austriacă neloială împotriva antreprenorilor şi transportatorilor din Italia, Germania şi de pe întregul continent european”, a precizat el.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare