sursa foto:  prim-autorent.md

E oficial! Cine va beneficia de locuințe din partea Primăriei

Vești bune pentru acești angajați! Primăria Capitalei va cumpăra aproape 180 de locuințe, din cele 600 pe care intenționează să le achiziționeze, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat de consilierii generali. 

Cele şase garsoniere, 71 de apartamente cu două camere şi 100 de apartamente cu trei camere au destinația de locuințe de serviciu pentru personalul angajat în spitalele din subordinea ASSMB. Proiectul a fost supus votului consilierilor generali a doua oară, după ce în ședința din 22 noiembrie a fost respins. De această dată, PNL, care se împotrivise în noiembrie, a votat „pentru’, potrivit Agerpres.
USR și-a menținut votul împotrivă, spunând că prețul de 1.500 de euro pe metru pătrat este mult prea mare și că nu există un studiu care să releve faptul că medicii români pleacă din ţară din cauza faptului că nu au locuinţe. Cristian Olteanu (PNL) a replicat că liberalii nu au respins ideea achiziţionării de locuinţe pentru cadrele medicale, ci au avut nevoie de timp pentru a studia proiectul, care fusese introdus pe ordinea de zi suplimentară a şedinţei anterioare. El a atras atenţia asupra faptului că unităţile locative vor intra în domeniul public al Municipiului Bucureşti. Ofertanţii sunt: Cubic Residence SRL (47 de apartamente), Iridex Group Import Export SRL (43 de apartamente), Impact Developer&Contractor SA (70 de apartamente), Ipsilanti Invest SRL (17 apartamente).
În 4 mai, CGMB a aprobat un proiect privind identificarea de ansambluri de locuinţe pe care să le cumpere medicii din spitalele aflate în subordinea ASSMB. În expunerea de motive, primarul Capitalei, Gabriela Firea, spunea că una dintre problemele cu care se confruntă Bucureștiul este deficitul de specialişti.

 

 

Vezi și:EXCLUSIV Prima reacție a lui Traian Berbeceanu, după ce mașina i-a fost făcută praf în accidentul de azi

ANAF dă alarma! Sunt vizați toți românii – 15 decembrie e termenul-limită

De-abia acum a ieșit la iveală! Cine a ordonat de urgență arestarea Elenei Udrea și a Alinei Bica

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare