sursa foto:  rador.ro

Emil Boc atrage atenția asupra unei crize economice de proporții: ‘E cea mai mare provocare a secolului în care trăim. Suntem cam la limită’

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, atrage atenția în privința crizei sanitare din România  care ar putea declanșa o criză financiară de proporții.

 

Emil Boc a avertizat într-o intervenție la un post radio, citat de monitorulcj.ro, că în curând România s-ar putea confrunta cu o nouă provocare – o criză financiară.

”Criza sanitară ar putea aduce o criză financiară?

„E cea mai mare provocare a secolului în care trăim. Dacă secolul trecut a avut provocările războiului și ale gripei spaniole, cam cele mai mari avute – două războaie mondiale și o gripă spaniolă, cum a fost pandemia aceea din 1918-1920. Până acum, pandemia de COVID-19 este cea mai mare provocare a secolului în care trăim”, a declarat Emil Boc.

Primarul Clujului a povestit că se întâlnește cu oameni din Cluj care o „duc tot mai greu”.

Oamenii o duc din ce în ce mai greu pe fondul pandemiei

„A fost și criza economică din perioada 2008 – 2012, dar aia a fost de natură financiară. Nu aveam bani. Acum avem bani, dar avem probleme cu sănătatea și întotdeauna partea de sănătate e mai gravă decât partea de bani, că prima dată trebuie să ai sănătate să trăiești, după aceea banii poți să-i faci. Bineînțeles că și banii sunt necesari și fără de ei nu poți să trăiești, pe de altă parte. De aceea e riscul acum mare să nu trecem dintr-o criză sanitară într-o criză financiară că atunci chiar am încurcat rău borcanele. Ceea ce, din nefericire, nu-i departe.

Mă întâlnesc în fiecare zi cu oameni care spun că o duc tot mai greu. Mă întâlnesc cu taximetriști care spun că au stat toată ziua prin standuri și au făcut 150 lei, maxim 200 lei pe zi și trebuie să plătesc la sfârșitul lunii 5.000 lei impozitul la stat. La restaurante dacă treci pe acolo e jale mare că au dat oamenii afară sau au plecat, multe entități culturale spun că oamenii lucrează pe livrări în prezent pentru că nu au ce să le dea de muncă. Activitățile culturale sunt închise”, a spus Emil Boc.

 ”E cam jale pe piața vieții economice”

„Oamenii se descurcă greu, cu alte cuvinte. E cam jale pe piața vieții economice sau a forței de muncă. Este adevărat că suntem cam la limită și de aceea v-am tot spus de calea de mijloc aurită. Soluția este să găsești balanța, echilibrul dintre măsuri care să protejeze sănătatea publică și care să permită activitatea economică pentru a nu dispărea locurile de muncă”, a conchis primarul Clujului, conform Gândul.ro.

Citește și:

Vești proaste pentru români! Au loc noi scumpiri: Cine vor fi cei afectați

Vești proaste pentru toți elevii din România: Nu se vor mai da bani pentru cumpărarea de uniforme școlare

Derapaj al lui Clotilde Armand! I-a numit schizofrenici pe liberali

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare