sursa foto:  rador.ro

Emil Boc dă de pământ cu măsurile fiscale anunțate de Guvern: ‘Este o greșeală. Suntem contra curentului. Europa apasă accelerația, noi apăsăm frâna’

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a criticat decizia Guvernului de eliminare a facilităților fiscale pentru IT-iști.

 

Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), Emil Boc, a că eliminarea facilităților fiscale din sectorul IT e o greșeală, iar propunerea ar trebui eliminată din pachetul de măsuri fiscale cu care a venit Guvernul din care și formațiunea sa face parte.

 

Emil Boc nu e de acord cu eliminarea facilităților fiscale din sectorul IT

Nu sunt mulțumit de conținutul actului în ceea ce privește eliminarea facilităților pentru IT. Este o greșeală, chiar dacă s-a îndulcit documentul și este un plafon până la care nu se elimină aceste facilități. Capacitatea acestui sector de a genera valoare adăugată pentru România nu ar trebui să fie afectată”, a declarat Emil Boc la postul de radio Ziua Live, potrivit Cluj24.

Acesta a mai afirmat că în 2010, când situația economică era mult mai grav, iar el era premier, i s-a înaintat o astfel de propunere, dar a respins-o.

Sper sa se schimbe, pentru că altfel vom plăti pe termen lung”, a punctat primarul.

Emil Boc: Europa apasă accelerația, noi apăsăm frâna

Nu putem fi competitivi cu Franța în agricultură, cu Germania în automotive, dar putem sta la masă prin sectorul de IT și inovare. Acest sector este capabil să dea soluțiile pentru slujbele bine plătite ale viitorului și soluțiile pentru tranziția verde și digitală. Suntem contra curentului. Europa apasă accelerația, noi apăsăm frâna”, a mai afirmat primarul din Cluj-Napoca.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare