sursa foto:  windobi.com

Emmanuel Macron, ieșire furibundă: Îndemn toate statele membre să susțină rezoluția prezentată de către Ucraina

Preşedintele Franței, Emmanuel Macron, nu mai ține cont de ‘pritenia’ cu Vladimir Putin și cere statelor membre ale OMS să susțină o rezoluţie care condamnă agresiunea militară a Rusiei în Ucraina, scrie news.ro

 

 

”Condamnăm cu cea mai mare fermitate agresiunea militară a Rusiei, cu complicitatea vinovată a Belarusului”, a tunat Macron duminică într-un mesaj video difuzat în deschiderea Adunării, care se reuneşte întreaga săptămână la Geneva.

”Consecinţele acestui război sunt devastatoare, pe plan sanitar, asupra populaţiilor, instituţiilor şi personalului din (domeniul) sănătăţii, care sunt luate ca ţintă”, a denunţat el.

”Îndemn toate statele membre să susţină rezoluţia prezentată de către Ucraina”, susţinut de principalii săi aliaţi, inclusiv de către Franţa, UE şi Statele Unite.

Textul ar urma să fie adoptat marţi.

Rusia este condamnată puternic în acest text, care nu prevede însă, ”în niciun caz darea afară” a Rusiei din OMS, a subliniat un diplomat occidental, care insistă că impunerea unor sancţiuni unei ţări membre sunt autorizat, dar sunt ”foarte slabe”, potrivit regulamentului OMS, scrie news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare