sursa foto:  qvorum.ro

Emmanuel Macron și Angela Merkel ne avertizează la unison: ‘Trebuie să învățăm să trăim cu virusul’

Angela Merkel, Cancelarul Germaniei, cât și Președintele Franței, Emmanuel Macron, ne spun că trebuie să învățăm să trăim cu noul coronavirus COVID-19.

Purtarea unei măști, a cărei obligație devine generală, este „o constrângere rezonabilă pe care trebuie să o acceptăm pentru o perioadă”, a declarat Emmanuel Macron vineri în timpul unei vizite la un laborator farmaceutic din Villeneuve-la-Garenne.

Macron a mai spus și că este necesară o mai bună cooperare europeană în lupta împotriva coronavirusului. Este vorba despre „învățarea de a trăi cu virusul”. „La fel ca voi, nici mie nu-mi place să port o mască, este jenant, este dificil”, a recunoscut el, citând din nou „gesturile de protecție”, care „nu sunt naturale în obiceiurile noastre de popor latin”.

„Cel mai rău lucru ar fi sa ne relaxam”

Șeful statului a vorbit pentru prima dată presei cu o mască pe față, în conformitate cu noua obligație în vigoare la Paris și în suburbiile apropiate, consecință a creșterii cazurilor de COVID.

În Franța, vineri, 28 august au fost raportate 7379 de noi cazuri de Covid.

„Cred că este o constrângere rezonabilă pe care trebuie să o acceptăm pentru o vreme, deoarece permite încetinirea circulației acestui virus și permite activității economice să înceapă din nou în condiții bune” , a explicat el. „Cel mai rău lucru ar fi să ne relaxam astăzi pentru a lăsa virusul să circule mai repede, ceea ce ar duce inevitabil la re-izolari și, prin urmare, la opriri de activitati”.

Întrebat despre restricțiile de călătorie adoptate de Marea Britanie, Belgia sau Germania, Emmanuel Macron a cerut „coordonare europeană”. „Nu are sens să închidem granițele dintre două țări atunci când există zone de circulație activă (a virusului, nota editorului) care sunt bine identificate. Mai degrabă, trebuie să avem o metodologie comună pentru a defini aceste zone de circulație activă și sa le tratam în fiecare țară „, a insistat el, conform smartradio.ro.

Declarațiile făcute de către Angela Merkel

Va trebui să trăim cu acest virus pentru mult timp”, a spus ea, În timp ce Germania joacă rolul „elevului bun” în gestionarea epidemiei.

Cancelarul german Angela Merkel a declarat vineri, 28 august, că trebuie să ne așteptăm la o evoluție a pandemiei coronavirusului „și mai dificilă” în lunile următoare, în toamnă și iarnă.
„Va trebui să trăim mult timp cu acest virus (…) Situația rămâne gravă. Luați-o în serios „, a spus Angela Merkel la o conferință de presă, adăugând că ” toți ne-am bucurat de libertate și de o protecție relativă împotriva aerosolilor în timpul verii „, când este posibilă ” viața în în aer liber”.

Comentariile doamnei Merkel au venit după ce a convenit joi un val de noi măsuri cu liderii celor 16 state federale din Germania, concepute pentru a combate numărul de cazuri în creștere din Germania, puse pe seama călătoriilor de vară și petrecerile private, precizează cei de la smartradio.ro.

Citește și:

Scandal la vârful PNL! Unul dintre cei mai cunoscuți primari liberali acuză partidul de boicot intern

De-a dreptul penibil! Șpagă în pizza și ciorbe pentru polițiști. Anchetatorii stăteau la filaj ca să le numere porțiile de mâncare

SURSE Cine l-ar putea înlocui pe Liviu Vasilescu la șefia Poliției Române

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare