sursa foto:  Facebook

Eroina de la Roșia Montană a fost recompensată pentru victoria adusă României. Premiul i-a fost acordat chiar de ASE, unde a fost studentă

Crenguța Leaua, șefa echipei de avocați de la Roșia Montană, a primit o recompensă miercuri, 3 aprilie. Academia de Studii Economice din București i-a dat diploma ”Meritul universitar cu medalie de aur – Virgil Madgearu”. Un gest mic și simbolic, comparativ cu cele 10 miliarde de euro pe care nu le va mai plăti România.

Avocata este cea care a scăpat țara noastră, în procesul cu Gabriel Resources. După reușită, Academia de Studii Economice (ASE), a chemat-o să îi înmâneze premiul. La această universitate, în anul 2020, a obținut abilitarea ca membru al Școlii doctorale de Drept, specializarea Arbitraj internațional și ADR.

De asemenea, salvatoarea de la Roșia Montană este cadru didactic asociat încă din anul 2013. Predă cursuri de Drept comparat al arbitrajului internațional și al arbitrajului la Facultatea de Drept a Universității.

Crenguța Leaua fost vicepreședinte al Curții Internaționale de Arbitraj – ICC Paris, în perioada 2005-2008. Este și în prezent membră a Comisiei de Arbitraj a ICC și se poate lăuda că a fost vicepreședinte al Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a României, în perioada 2008-2012.

CITEȘTE ȘI: Clienții Băncii Transilvania au fost notificați. Ce campanie derulează unitatea bancară în perioada următoare

Avocata de la Roșia Montană, premiată în văzut a sute de studenți

Pe data de 3 aprilie, la ora 10:00, sute de studenți, dar și oameni care nu au legătură cu facultatea, au venit să vadă momentul în care eroina de la Roșia Montană și-a primit premiul. Tinerii care fac parte din corul școlii au ținut chiar să cânte o piesă, pentru un moment atât de deosebit. Imaginile au fost postate de ASE:

Evenimentul s-a ținut în Aula Magna, special pentru Crenguța Leaua

„Astăzi, 3 aprilie, la ora 10:00, are loc un eveniment special pentru Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Studii Economice din București.

Doamnei prof. univ. dr. Crenguța Leaua îi va fi acordată Diploma Meritul universitar cu medalie de aur „Virgil Madgearu” pentru activitatea profesională remarcabilă, dar și pentru dăruirea și preocuparea continuă față de formarea generațiilor de studenți.

Vă așteptăm astăzi, la ora 10:00, în Aula Magna, pentru a celebra acest moment important!”, a transmis ASE, pe Facebook.

Alte procese pe care Crenguța Leaua le-a câștigat pentru România sunt: dosarul Rompetrol de la ICSID, dosarul Awdi de la ICSID, dosarul Micula 2, dosarul Fin.CO.Ge.Ro. de la Curtea de Arbitraj de la Londra.

CITEȘTE ȘI: Dosarul greu care ajunge pe masa lui Klaus Iohannis. Semnează șeful statului pentru urmărirea penală a lui Ion Iliescu

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare