Escrocherie de top: Un bărbat a pretins că este fost ministru, chestor de poliție, comisar șef sau judecător, după tipul de interes al persoane înșelate

O escrocherie de mare clasă a fost pusă în practică de un bărbat, dar totul s-a terminat la poliție. Acesta fost trimis în judecată de Parchetul General pentru trafic de influență, după ce a primit bani de la două persoane, în schimbul promisiunii că va interveni la șefi din Poliție și Armată pentru a obține transferul lor la IPJ Mehedinți și Centrul Militar Județean Mehedinți.

Pentru a convinge persoanele respective că are influenţă la şefi din Poliţie şi Armată, inculpatul apela telefonic instituţiile implicate în efectuarea transferurilor şi susţinea că este un fost ministru, un chestor de poliţie, comisar şef sau judecător.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, în perioada mai – august 2020, inculpatul a pretins în mod direct şi pentru sine suma de 1.100 de euro. Pe 25 august a primit, printr-un intermediar, 1.100 de euro de la o persoană, lăsând-o pe aceasta să creadă că are influenţă asupra directorului general al Poliţiei Capitalei şi asupra inspectorului şef şi inspectorului şef adjunct al IPJ Mehedinţi, promiţând că-i va determina pe aceştia să urgenteze transferul persoanei de la Brigada Rutieră Bucureşti la IPJ Mehedinţi. Inculpatul a fost prins în flagrant cu ocazia remiterii sumei de bani.

Totodată, în toamna anului 2018 a pretins în mod direct şi pentru sine 5.000 de lei, iar în luna ianuarie 2019 a primit suma de la o altă persoană, lăsând-o pe aceasta să creadă că are influenţă asupra comandantului unei unităţi militare din Timişoara şi asupra comandantului Centrului Militar Judeţean Mehedinţi, promiţând în schimbul acestor foloase că îi va determina pe respectivii comandanţi să aprobe transferul persoanei la Centrul Militar Judeţean Mehedinţi.

 

 

De asemenea, în iunie 2020, inculpatul a pretins şi a primit de la aceeaşi persoană suma de 1.100 lei şi un telefon mobil marca Samsung, pentru a o ajuta să se transfere la ISU Mehedinţi.

 

 

 

„Pentru a întări convingerea celor două persoane în privinţa influenţei pe care o are, inculpatul a apelat telefonic instituţiile implicate în efectuarea transferurilor şi, afirmând în diverse convorbiri că este un fost ministru, un anumit chestor de poliţie, comisar şef, judecător, solicita primirea în audienţă a celor două persoane interesate de transfer. Ulterior, indica acestor persoane să precizeze că vin din partea celui a cărui identitate o folosise”, spun procurorii, conform agerpres.ro.

Citește și:

Proiectul a fost adoptat! Vești importante pentru toți șoferii

Vouchere pentru milioane de români! Cine sunt beneficiarii și când veți intra în posesia lor

EXCLUSIV Războiul continuă! Gheorghe Piperea confirmă: Domnul Tudorache va face apel

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare