sursa foto:  jurnalulolteniei.ro

Este oficial! Ministerul de Interne a făcut public Ordinul prin care norma de echipament se acordă până la 30 septembrie

Ministerul Afacerilor Interne a pus în dezbatere publică Ordinul prin care polițiștii vor primi în continuare, până la 30 septembrie 2022, norma de echipament. Așadar, polițiștii își vor lua adio de la norma de echipament în luna octombrie, nu în luna iulie – așa cum fusese anunțat inițial.

În luna iulie, polițiștii trebuiau să rămână fără norma de echipament, conform deciziilor factorilor decidenți. Ei bine, la nivelul Ministerului de Interne, se pregătește acum un Ordin prin care să se prelungească plata normei de echipament cu încă trei luni, am informat luni, citând Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI (detalii AICI). 

Norma de echipament este de aproximativ 250 de lei, mai precis 235 de lei, după cum, a declarat, pentru Bugetul.ro, Vasile Zelca, președintele SNPPC.

Acum, MAI a făcut public proiectul de Ordin care urmează să fie publicat în Monitorul Oficial și care prevede că polițiștii vor mai primi norma de echipament până în ultima zi a lunii septembrie.

Vezi și Lovitură de teatru! Ordin MAI: Polițiștii vor mai primi circa 250 de lei încă trei luni! A fost prelungită plata normei echipament până în octombrie 2022

Bugetul.ro vă prezintă Ordinul ministrului Afacerilor Interne prin care polițiștii vor mai beneficia de norma de echipament până la 30 septembrie 2022

În temeiul art. 7 alin. (5) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea și funcționarea Ministerului Afacerilor Interne, aprobată cu modificări prin Legea nr.15/2008, cu modificările și completările ulterioare, ministrul afacerilor interne, emite următorul ORDIN:

Art. I. – Anexa nr. 2 la Ordinul ministrului afacerilor interne nr. 183/2021 privind aprobarea Regulamentului pentru compunerea și portul uniformelor de poliție, precum și a Regulilor pentru aplicarea normelor privind ehiparea polițiștilor, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1173 din 10 decembrie 2021, cu modificările ulterioare, se modifică după cum urmează:

1. La articolul 10, alineatul (1) se modifică și va avea următorul cuprins:

„(1) Pentru asigurarea noilor articole de echipament prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 1.061/2002 privind stabilirea uniformei, echipamentului specific, însemnelor distinctive, insignei şi documentului de legitimare pentru polițiști, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, începând cu luna octombrie 2022 până la data de 31 decembrie 2024, respectiv până la dotarea
integrală cu articolele de echipament prevăzute în normele nr. 1 şi 2 din anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 1.061/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, polițiștii vor primi numai echipament în limita echivalentului valoric al cotei-părți anuale.”

2. La articolul 14, alineatul (1) se modifică și va avea următorul cuprins: „(1) Până la data de 30 septembrie 2022 şi după data de 31 decembrie 2024 sau după realizarea dotării integrale cu echipamentul prevăzut în normele nr. 1 şi 2 din anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 1.061/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în funcție de situația care intervine prima, drepturile de echipament în bani se acordă lunar în cuantum de 1/12 din valoarea acestora.”

3. La articolul 32, alineatul (2) se modifică și va avea următorul cuprins: „(2) Până la data de 30 septembrie 2022 şi după data de 31 decembrie 2024 sau după realizarea dotării integrale cu echipamentul prevăzut în normele nr. 1 şi 2 din anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 1.061/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în funcție de situația care intervine prima, polițistului mutat în cursul anului dintr-o unitate în alta i se asigură drepturile de echipament în bani, aferente lunilor efectiv lucrate, de către unitatea din care a fost mutat. Drepturile de echipament neasigurate se distribuie de unitatea în care a fost mutatpolițistul.”

Art. II. – Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare