sursa foto:  dcnews.ro

Eugen Teodorovici, fost ministru de Finanțe: ‘Dacă simțea miros de sânge, te făcea praf. Sistemul a devenit mult mai puternic și mai greu de învins’

Eugen Teodorovici explică un mecanism al sistemului printr-o paralelă cu fostul președinte Traian Băsescu. 

”Dacă simțea miros de sânge, te făcea praf” spune Eugen Teodorovici despre fostul președinte Traian Băsescu, la Realitatea Plus. Conform acestuia, Traian Băsescu îi taxa dur pe cei pe care-i simțea slabi și îi aprecia pe cei care-l înfruntau.

Fostul ministru social-democrat de Finanțe explică astfel o scenă cu Traian Băsescu: ”Când am fost la Cotroceni, cu Victor Ponta, când am ieșit de acolo, a început să râdă și m-a bătut pe umăr, ca semn de apreciere. Nu știau nici PD-ul, nici PSD-ul ce o fi cu Teodorovici acolo de-l bate pe umăr Băsescu”.

Astăzi, conform fostului de ministru de Finanțe, ”omul din vârf este slab”, iar sistemul este mai puternic. Totuși, el spune că mai sunt șanse, iar una dintre ele este votul. ”Din păcate, sistemul există, astăzi s-a ”cizelat”, pentru că omul din vârf este mai slab, mai neștiutor, iar sistemul a devenit mult mai puternic și mai greu de învins” consideră Eugen Teodorovici.

”Sistemul își dorește ca lumea să nu meargă la vot”

Fostul ministru afirmă că ”există o șansă”, în ciuda afirmațiilor anterioare. El întărește: ”Șansă care, din punctul meu de vedere, este ultima în 2024”. Eugen Teodorovici susține că este falsă afirmația celor care spun ”nu mai votați, că nu se mai poate schimba nimic în România”: ”Este fals, sistemul își dorește ca lumea să nu meargă la vot, să fie participare mică, să intre și alții în Parlament, să facă jocurile, să șantajeze politicienii români. Oamenii trebuie să meargă la vot și să creadă din două motive: unul din respect pentru cei dinaintea noastră, al doilea din responsabilitate pentru copiii noștri. Dacă vii la vot, nu faci politică, înseamnă să te implici”, conform dcnews.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare