sursa foto:  facebook

Europarlamentarul Corina Crețu: Republica Moldova este pregătită să înceapă negocierile de aderare la UE la începutul anului viitor

Republica Moldova este pregătită să înceapă negocierile de aderare la UE la începutul anului viitor, a transmis europarlamentarul român Corina Crețu.

 

 

 

„Intervenţia mea din plenul Parlamentului European de la Strasbourg, de susţinere a Republicii Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană. Republica Moldova şi-a manifestat puternic dorinţa de apartenenţă la familia europeană, fiind fermă în faţa atacurilor hibride venite din partea Rusiei, făcând faţă multiplelor crize şi primind cu braţele deschise cel mai mare număr de refugiaţi ucraineni raportat la numărul locuitorilor. Pe 23 iunie 2022, a devenit ţară candidată la Uniunea Europeană.

Am fost săptămâna trecută la Chişinău şi vreau să vă asigur că Republica Moldova este pregătită să înceapă negocierile de aderare imediat la începutul anului viitor, ţinând cont atât de reformele care se întreprind, de aspiraţiile europene ale poporului care au fost clar manifestate în cadrul Adunării ‘Moldova Europeană’, dar şi luând în calcul situaţia geopolitică”, a arătat Corina Creţu, potrivit unei postări pe Facebook.

Parlamentarul european consideră necesară includerea Republicii Moldova în programele, instrumentele şi agenţiile europene, precum şi posibilitatea de a beneficia de instrumentele financiare de preaderare ale UE cât mai curând posibil, astfel este nevoie să fie revizuite Regulamentele europene şi să fie majorat bugetul instrumentului IPA III.

„Solicit respectuos punerea pe agendă şi acordarea votului pozitiv de către Consiliului UE pentru iniţierea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană în cel mai scurt timp posibil”, a afirmat Corina Creţu, conform AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare