sursa foto:  digi24.ro

Europarlamentarul român Siegfried Mureșan, solicitare către prim-ministrul Suediei: Aderarea Suediei la NATO – monedă de schimb pentru intrarea României în Schengen

Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL/PPE, i-a cerut prim-ministrului Suediei, Ulf Kristersson, păstrarea aderării României la spațiul Schengen pe agenda Consiliului Uniunii Europene.

Siegfried Mureșan a subliniat că, așa cum aderarea Finlandei și a Suediei la NATO va face să fim cu toții mai în siguranță, aderarea Bulgariei și României la spațiul Schengen va face, de asemenea, să fim cu toții mai în siguranță.

Declarația deputatului european Siegfried Mureșan (PPE / PNL), vicepreședintele Grupului PPE din Parlamentului European, despre aderarea României la spațiul Schengen, la dezbaterea din plenul Parlamentului cu prim-ministrul Suediei, Ulf Kristersson, privind programul de activități al Președinției suedeze a Consiliului UE:

„Extinderea spațiului Schengen.

Din păcate, sub președinția anterioară a Uniunii Europene, nu am putut conveni în unanimitate cu privire la aderarea Bulgariei și a României la spațiul Schengen, deși aceste țări îndeplinesc toate condițiile necesare, așa cum a spus în repetate rânduri Comisia Europeană.

Acesta este motivul pentru care, domnule prim-ministru, haideți să menținem acest subiect sus pe ordinea de zi pentru a ne asigura că putem îndeplini acest angajament.

După cum aderarea Finlandei și a Suediei la NATO va face să fim cu toții mai în siguranță, aderarea Bulgariei și României la spațiul Schengen va face, de asemenea, să fim cu toții mai în siguranță”, a spus Siegfried Mureșan.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare