sursa foto:  pier-uk.co.uk

Eurostat: România, +4,4% la prețurile producției industriale în decembrie, a treia creștere din UE

România a înregistrat un avans de 4,4% al preţurilor producţiei industriale în decembrie 2019, faţă de aceeaşi lună din 2018, a treia creştere din Uniunea Europeană (UE), potrivit datelor anunţate de Eurostat.

Înaintea României s-au situat Grecia (+4,7%) şi Bulgaria (+4,5%). Pe locul 4 s-a situat Ungaria (+3,4%), iar pe 5 Olanda (+3,1%).

Cele mai mari scăderi din UE le-au înregistrat Italia (-3,1%), Estonia şi Portugalia (-2,6%).

În decembrie 2019, faţă de decembrie 2018, preţurile au crescut, în medie, cu 0,7% în zona euro şi cu 0,4% în UE. În 2019, preţurile au avansat cu 0,7% în zona euro şi cu 0,9% în UE.

În România, pe marile grupe industriale, cel mai mare avans s-a înregistrat în industria bunurilor de uz curent (+5,62%), potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Preţurile producţiei industriale reprezintă o măsură a preţurilor solicitate de către producători pentru produsele sau serviciile livrate în primul stadiu de comercializare, informează news.ro

 

Vezi și:

Lovitură pentru Guvernul Orban! Răsturnare de situaţie în privinţa dublării alocaţiilor! Mutare în regim de urgenţă, la Senat

Un fost șef SPP dezvăluie ‘Hienele Moraliste’: ‘Stați linștiți! SRI doarme pentru voi’

Guvernul Orban schimbă tacit legea! Cine va mai putea beneficia de bani de la stat

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare