sursa foto:  Poliția Română

EXCLUSIV Avalanșă de amenințări cu bombă în Capitală! Există vreo legătură cu invazia Federației Ruse în Ucraina?

Din 24 februarie – dată la care Federația Rusă a invadat Ucraina – și până azi, în Capitală au fost înregistrate 28 de sesizări privind amplasarea unor dispozitive explozive sau bagaje suspecte, se arată într-un răspuns oferit de Poliția Capitalei, la solicitarea Bugetul.ro. Trebuie menționat că toate aceste sesizări au fost false.

Am vrut să aflăm dacă aceste amenințări cu bombă au vreo legătură cu războiul din Ucraina. Astfel, am întrebat Poliția Capitalei dacă au fost identificate persoanele care au făcut falsele sesizări și dacă există vreo legătură între ele. DGPMB a refuzat să ne comunice aceste aspecte.

Potrivit surselor Bugetul.ro, unele persoane care au panicat populația, prin sesizările făcute, au fost identificate, altele, însă, nu.

Conform informațiilor noastre, unele alerte, cum sunt cele date la instanțele de judecată, sunt făcute, de regulă, de persoane care doresc să-și tergiverseze cauzele în care sunt implicate.

Sursele Bugetul.ro au dezvăluit că nu a fost identificată vreo legătură între sesizările făcute în Capitală și războiul din Ucraina.

Ce ne-a transmis Poliția Capitalei

La nivelul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, în perioada 24 februarie – iunie 2022 au fost înregistrate un număr de 28 de sesizări privind amplasarea unor dispozitive explozive sau bagaje suspecte.

Referitor la persoanele care au făcut sesizările respective, vă comunicăm faptul că cercetările sunt în curs de desfășurare, motiv pentru care, în conformitate cu prevederile legale, nu vă putem oferi datele solicitate”, a precizat, pentru Bugetul.ro, Poliția Capitalei.

Eugen DINU

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare