sursa foto:  http://teotrandafir.com

EXCLUSIV Carrefour, reacție pentru Bugetul.ro: ‘Am retras de urgență de la raft toate loturile ale produsului respectiv din magazin’

Carrefour România anunță, în exclusivitate pentru Bugetul.ro, retragerea de urgență a unui produs de la raft. Este vorba despre produsul „Conservă ȘPROT SOS TOMAT 170G HOME GARD, brand: HOME GARDEN, cu dată de expirare în 2026, furnizor SAFEWAY INTERNATIONAL IMP SRL”.

Motivul? O familie din județul Mehedinți a acuzat că a găsit viermi în conservele cu șprot, achiziționate de la Carrefour, după cum am scris AICI.

Familia respectivă a prezentat și un bon care dovedea că a achiziționat conservele respective la data de 27.10.2023, de la Carrefour Drobeta-Turnu Severin.

Pentru a proba acuzațiile, oamenii au arătat și o filmare în care se vede cum se mișcă viermii într-o conservă de pește.

Bugetul.ro le-a solicitat duminică, 29 octombrie, un punct de vedere reprezentanților Carrefour România pe acest subiect.

„În urma reclamației primite de la clientul nostru în data de 28.10.2023 legat de produsul Conservă SPROT SOS TOMAT 170G HOME GARD, brand: HOME GARDEN, cu dată de expirare în 2026, furnizor SAFEWAY INTERNATIONAL IMP SRL, am luat rapid o serie de măsuri de precauție și ne-am oferit să oferim clientului imediat alte produse la schimbul celor cu probleme.

Astfel:

  • Am retras de urgență de la raft toate loturile ale produsului respectiv din magazin, continuând apoi cu retragerea națională a acelorași loturi;
  • Am testat aleatoriu câteva alte produse și nu au prezentat modificări organoleptice;
  • Am notificat în mod prompt furnizorul privind conformitatea microbiologică a produsului în cauză, pentru a demara procedurile de verificare ale calității și a ne oferi un punct de vedere”, a explicat, pentru Bugetul.ro, Carrefour România.

De asemenea, Carrefour a precizat, pentru Bugetul.ro, că a demarat o anchetă internă, solicitând furnizorului să-i ofere toate detaliile privitoare la acest caz.

Carrefour România, răspuns pentru Bugetul.ro:

Carrefour România pentru Bugetul.ro

Siguranța clienților noștri este prioritară și acționăm conform principiului precauției pentru garantarea sa, astfel încât luăm întotdeauna toate măsurile necesare pentru fiecare caz în parte, în acord cu recomandările autorităților. 

În urma reclamației primite de la clientul nostru în data de 28.10.2023 legat de produsul Conservă SPROT SOS TOMAT 170G HOME GARD, brand: HOME GARDEN, cu dată de expirare în 2026, furnizor SAFEWAY INTERNATIONAL IMP SRL, am luat rapid o serie de măsuri de precauție și ne-am oferit să oferim clientului imediat alte produse la schimbul celor cu probleme.

Astfel:

  • Am retras de urgență de la raft toate loturile ale produsului respectiv din magazin, continuând apoi cu retragerea națională a acelorași loturi;

  • Am testat aleatoriu câteva alte produse și nu au prezentat modificări organoleptice;
  • Am notificat în mod prompt furnizorul privind conformitatea microbiologică a produsului în cauză, pentru a demara procedurile de verificare ale calității și a ne oferi un punct de vedere. 

Conform analizei de risc, produsele preambalate marcă națională, precum produsul semnalat, prezintă un risc minor de contaminare microbiologică odată ce acestea ajung în spațiile de stocare și depozitare Carrefour România; drept urmare, verificările echipei noastre de calitate se concentrează pe produsele proaspete și ultra proaspete, iar calitatea produselor preambalate este în responsabilitatea directă a fiecărui producător. 

Acest tip de produse, aflate în conservă, trec în procesul de fabricație, printr-o etapă de sterilizare, ce constituie o fază importantă a procesului tehnologic de fabricare a conservelor, care este în responsabilitatea producătorului. Sterilizarea reprezintă tratamentul termic aplicat produselor ambalate și închise ermetic, la temperaturi de peste 100°C, care împiedică alterarea microbiologică și le asigură stabilitatea în timp. Prin sterilizare, sunt distruse formele vegetative ale microorganismelor și parțial, sporii acestora. Sterilizarea termică trebuie să asigure conservabilitatea produselor, menținerea calității și valorii nutritive. 

Ca în cazul oricărei suspiciuni legate de siguranța clienților, am demarat o anchetă internă și am solicitat furnizorului să ne ofere toate detaliile cu privire la acest caz și să verifice toate aspectele de siguranță microbiologică și de calitate ale produselor pe care ni le pun la dispoziție. În funcție de rezultatele anchetei furnizorului, acesta poate propune un plan de acțiuni corective de ameliorare a igienei etapelor de ambalare și depozitare ale produselor.

Dorim să ne reasigurăm clienții că întreprindem toate măsurile pentru a le pune la dispoziție în continuare produse de calitate

Reprezentanții companiei”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare