sursa foto:  epitesti.ro

EXCLUSIV Caz controversat! Șefa Poliției, implicată într-un accident de circulație, la câțiva metri de trecerea de pietoni! Victima de 66 de ani a ajuns la spital

Surse din sistem au dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că șefa Poliției Otopeni, comisarul-șef Maria Baciu, a fost implicată într-un grav accident de circulație, cu o victimă, în Pitești. Victima, o bătrână de 66 de ani, a ajuns la spital, cu fractură de femur. Sursele noastre ne-au transmis că Maria Baciu ar fi lovit cu mașina o persoană de 66 de ani, care s-ar fi aflat pe trecerea de pietoni. Această informație apare și în presa locală în privința accidentului, fără a i se da numele comisarului-șef aflat în fruntea Poliției Otopeni. Contactată de Bugetul.ro, Maria Baciu ne-a confirmat că a fost implicată într-un accident rutier, însă, spune șefa Poliției Otopeni,victima nu s-ar fi aflat pe trecerea de pietoni, ci la câțiva metri de trecere. Mai mult, comisarul-șef Maria Baciu a precizat, pentru Bugetul.ro, că femeia de 66 de ani ar fi recunoscut la sosirea polițiștilor că a traversat neregulamentar. Surse din cadrul IPJ Argeș au confirmat, pentru Bugetul.ro, versiunea șefei Poliției Otopeni.

Vezi și Un cunoscut polițist, revoltat de pensionările timpurii din Sistem: Șefii mari se pensionează la 40-50 de ani

Comisarul-șef Maria Baciu, pentru Bugetul.ro: „Doamna a traversat prin loc nepermis, la 4-5 metri de trecerea de pietoni”

Contactată de Bugetul.ro, Maria Baciu a afirmat că victima nu era pe trecerea de pietoni și că a recunoscut în fața polițiștilor că a traversat neregulamentar.

Mai mult, spune șefa Poliției Otopeni, permisul nu i-a fost reținut de către Biroul Rutier din Pitești.

Da, așa este (n.r. – am fost implicată într-un accident rutier. Nu era pe trecerea de pietoni. S-a spus foarte clar că nevinovăția îmi aparține. Doamna a traversat prin loc nepermis, la aproximativ 4-5 metri de trecerea de pietoni, la care eu am oprit inițial. Au traversat două persoane, după care, după ce m-am pus în mișcare – sunt niște treceri de pietoni în Pitești care au 5,20 m, nu sunt plane, sunt bombate. Eu am urcat pe acea trecere, am coborât și, când mașina mea, care are aproape 4 metri, a ajuns cu toate patru roțile pe covorul asfaltic, din partea dreaptă a ieșit o femeie dintre mașini, vrând să traverseze către stânga și s-a oprit exact în fața mașinii mele. Mașina mea nu are avarii, doamna doar s-a sprijinit pe mașina mea, dar, fiind grăsuță, probabil că, în cădere, și-a prins piciorul sub dumneai și am înțeles că are o fractură.

Vezi și Echipe speciale de comisari create pentru o operațiune de salvare a românilor! S-a decretat ‘Toleranță zero!’ de către președintele ANPC, pe piața de energie!

În orice situație se întocmește un dosar penal și se continuă cercetările pentru vătămare corporală din culpă. Din documentația întocmită și din tot ce s-a stabilit la fața locului, din măsurători, nu am nicio vină pentru ceea ce s-a întâmplat.

Mie nici nu mi s-a reținut permisul de conducere, întrucât, au concluzionat domnii de la Pitești, nu am încălcat nicio normă rutieră.

Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat, poate că, dacă eram puțin mai atentă, reușeam să evit, doar că eu am urmărit cu privirea celor două persoane care au traversat prin fața mașinii, pe trecerea de pietoni și, când m-am pus în mișcare, m-am trezit cu doamna.

Și dânsa a recunoscut în fața polițiștilor, pentru că era conștientă în momentul în care au venit Poliția și Salvarea. A spus că a văzut că eu am oprit la trecerea de pietoni și s-a gândit că are timp să traverseze pe partea cealaltăa afirmat, pentru Bugetul.ro, șefa Poliției Otopeni.

Surse din cadrul IPJ Argeș îi dau dreptate șefei Poliției Otopeni

Femeia respectivă, victima, chiar ea a spus că a început traversarea înainte de a ajunge la trecerea pentru pietoni, împrejurare în care vorbim despre o traversare neregulamentară, dar asta nu poate fi decât o concluzie preliminară, nu un aspect definitiv. Aspectul ăsta e confirmat chiar de victimă, că s-a angajat în traversare înainte de a ajunge pe marcajul pietonal”, au declarat surse ale Bugetul.ro.

Vezi și Vine toamna, încep protestele! Polițiștii ies din nou în stradă împotriva Guvernului PNL-USR-PLUS-UDMR

IPJ Argeș: „Împrejurările vor fi stabilite în urma cercetărilor”

„Din verificările preliminare efectuate de către polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești s-a stabilit că o femeie de 49 de ani, din Otopeni, care conducea un autoturism pe Calea Craiovei, din direcția Pitești către Bradu, în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, a accidentat un pieton, femeie de 66 de ani, din Bradu. În urma accidentului, femeia de 66 de ani a fost transportată la spital, cu diagnostic prezumtiv de fractură de femur. Conducătorea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatând că nu a consumat alcool. În cauză va fi întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul”, a transmis, luni, IPJ Argeș.

Jurnaliștii de la epitești.ro scriu că „din primele informații, victima este o femeie care traversa regulamentar, pe trecerea de pietoni”.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare