sursa foto:  digi24.ro

Un cunoscut polițist, revoltat de pensionările timpurii din Sistem: Șefii mari se pensionează la 40-50 de ani

Recent, Bugetul.ro a dezvăluit că, în anul 2021, circa 2.000 de polițiști au decis să se pensioneze. Conform unui răspuns primit de Bugetul.ro de la IGPR, semnat de comisarul-șef de poliție Jenel Șogor, până la 6 august 2021 și-au încetat raporturile de serviciu, în baza Legii nr. 360/2002, 1.906 polițiști, am scris AICI.

În acest context, Liviu Chesnoiu, unul dintre cei mai cunoscuți experți poligraf, fost şef al Laboratorului de Detecţie a Comportamentului Disimulat Constanţa din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, a dezvăluit că șefii mari se pensionează, de fapt, la 40-50 de ani.

Chesnoiu a declarat că s-a pensionat la 55 de ani, în anul 2011. Însă nu a rămas acasă și nici nu s-a angajat, din nou, la stat.

Vezi și Vine toamna, încep protestele! Polițiștii ies din nou în stradă împotriva Guvernului PNL-USR-PLUS-UDMR

Eu m-am pensionat după legea lui Emil Boc, alții s-au pensionat cu o lună mai devreme pentru că au prins condiții mai bune. Eu și dacă aș fi știut treaba asta, tot nu m-aș fi pensionat cu o lună mai devreme. Pentru că e ca și cum aș fi dezertat”, a explicat Liviu Chesnoiu, pentru Ziare.com.

După ce am ieșit la pensie, am predat la facultate, apoi mi-am făcut prăvălia mea. Există viață și după pensionare. Foarte mulți, am remarcat, clacau. Nu mai aveau ce să facă, nu-și mai găseau rostul și poate exagerau cu mâncatul, cu băutura, cu fumatul. După câțiva ani, îi vedeai că sunt la pământ”, a mai spus psihologul.

Vezi și EXCLUSIV Primele reacții ale polițiștilor care apar în dosarul comisarului-șef Marian Iorga, acuzat de luare de mită

„Se pensionează unii la 40-50 de ani. Păi atunci ești în plenitudinea forțelor psihice, intelectuale”

„Ceilalți, de regulă se duc să se angajeze la diverse firme de pază și ordine. Nu-și fac ei firmele lor pentru că trebuie să ai foarte mulți bani ca să îți deschizi o prăvălie. Foarte mulți au cunoștințe, rude, prieteni, care îi mai angajează pe ici pe colo. Foarte mulți au studii juridice și își găsesc job-uri de jurist.

Cei care se duc la firme de pază și ordine au în subordine tot felul de oameni sau sunt coordonați de tot felul de oameni. Devin frustrați și își strică sănătatea. Când stai o vreme în poliție nu-ți pică bine când un șef de la o firmă privată îți strigă: ”Bă, comisare, ia adu-mi un pachet de țigări!”.

Vezi și Stenograme DNA. ‘Dispoziție’ pentru șeful Poliției: ‘Spuneţi-le băieţilor s-o încheie, naibii!’, ‘Ăla gras… Aoleu! într-un picior, a sărit într-un picior!’

Bine, asta se întâmplă cu cei care nu au fost șefi. Dar i-am văzut și pe șefii mari care nu pot sta. Ei ies la pensie și mai devreme, pentru că au ieșit legile acelea care nu știu pentru cine au fost date. Se pensionează unii la 40-50 de ani. Păi atunci ești în plenitudinea forțelor psihice, intelectuale. Atunci ai experiență, nu pleci la 40 de ani din armată. Ei pleacă pentru că se reangajează tot la stat imediat și mai luau o căciulă de bani”, a spus criminalistul.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare