sursa foto:  dcnews.ro

EXCLUSIV Cazul care a revoltat sute de tineri! A obținut sub nota 6 la Bacalaureat și a fost admis la Facultatea de Medicină Veterinară! Explicația rectorului USAMV, Sorin Cîmpeanu

Dezvăluire Bugetul.ro. Sute de tineri care au promovat Examenul de Bacalaureat au concurat, zilele trecute, pentru a obține un loc la Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterină din București. Au fost 787 de persoane care s-au „bătut” pe 300 de locuri (211 – la Buget, 89 – la Taxă). Un caz ciudat i-a revoltat pe tinerii care nu au fost admiși la USAMV. O persoană care a luat sub nota 6 la Examenul de Bacalaureat a fost admisă la Facultatea de Medicină Veterină. În acest context, reporterul Bugetul.ro l-a contactat, miercuri, pe rectorul USAMV, Sorin Cîmpeanu. Sorin Cîmpeanu ne-a precizat că este vorba despre o persoană care a susținut Examenul de Bacalaureat într-un alt sistem de educație. Concret, persoana respectivă a promovat BAC-ul în Franța.

Reporterul Bugetul.ro a fost informat că, la Facultatea de Medicină Veterinară din cadrul USAMV, a fost admis un candidat care a avut nota 5,51 la Examenul de Bacalaureat.

Cum în România dacă ai obținut sub 6 la BAC nu poți fi declarat promovat, l-am contactat pe rectorul USAMV, Sorin Cîmpeanu.

Explicația lui Sorin Cîmpeanu

Cîmpeanu a declarat, pentru Bugetul.ro, că singura situație în care „este posibil ca cineva să fie primit în învățământul superior cu nota sub 6 la Examenul de Bacalaureat este aceea a studiilor făcute într-un alt stat”.

Mai mult, potrivit șefului USAMV, acestea trebuie să fie echivalate de Consiliul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (CNRED).

De altfel, CNRED este răspunzător dacă media echivalată a BAC-ului este de 4 sau 5.

În România, sub nota 6 nu ai promovat Bacalaureatul. Însă, dacă ai susținut Examenul de Bacalaureat într-un alt sistem de educație și ai diplomă de Bacalaureat, mergi cu acea diplomă la Consiliul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor (CNRED). 

Acolo se face o recunoaștere și se echivalează o medie. Dacă media aceea este 4 sau 5, este responsabilitatea CNRED.

Ei au recunoscut diplomele dintr-un alt stat, le-au echivalat. Deci, singura situație în care este posibil ca cineva să fie primit în învățământul superior cu nota sub 6 la Examenul de Bacalaureat este aceea a studiilor făcute într-un alt stat, care au fost echivalate la nivel de recunoaște diplomă și la nivel de echivalare numerică a notei obținute. Ceea ce este perfect în regulă

„Este un caz de 5,51 care a susținut Bacalaureatul în Franța, dacă la acela vă referiți. Este Bacalaureatul susținut și promovat în Franța. Diploma a fost echivalată de CNRED, iar el a fost înscris la noi perfect în regulă”, a precizat, pentru Bugetul.ro, Sorin Cîmpeanu.

Vezi și

EXCLUSIV Lovitură pentru polițistul-bătăuș! A fost condamnat la închisoare! Decizia nu este definitivă

Legea a fost promulgată! Apar noi reguli pentru cei care locuiesc la bloc

Trădarea anului! USR, blat cu PSD? Acuzații explozive: ‘Am încredere în mârlăniile lui Barna’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare