gabriel oprea

sursa foto:  bzi.ro

EXCLUSIV! Cine l-a reactivat pe Gabriel Oprea în politică și de ce – detalii din culise. Pe cine susține acesta de fapt la prezidențiale

În ultimul an, pe scena politică, reapar vechii politicieni scoși din joc după alegerile prezidențiale din 2015. Mai întâi Victor Ponta, cu un partid nou nouț – Pro România, iar acum și Gabriel Oprea, gata să reconstruiască UNPR din temelii, dar care într-un timp record a devenit deja ținta glumelor internauților și de stângă și de dreapta. Pe cealaltă parte, Dacian Cioloș vrea să convingă cetățenii că formațiunea lui este pregătită să schimbe România în bine, doar că într-un an de guvernare nu s-a remarcat prin nimic.

Dacă revenirea lui Victor Ponta era oarecum așteptată, acesta fiind un vector de imagine extrem de important pentru PSD pentru o bună perioadă de timp, reapariția lui Oprea a stârnit valuri de uimire. Interesant este că acesta și-a lansat seria de lozinci necredibile chiar la Realitatea Tv. Așadar cine oare să fie în spatele revenirii acestuia?

O variantă ar fi fostul director al SRI, George Maior, cel care știind că se va dezlănțui un adevărat haos în România, s-a refugiat rapid în SUA, sub tutela colaboratorilor săi. De acolo, ar putea încerca să revină în ecuația puterii. Din schemă ar face parte și Cozmin Gușă, patronul Realitatea Tv, care a promis că va coordona un fond de investiții american pregătit să investească 50 de milioane de dolari în presa din România.

În anul 2015, echipa George Maior – Gabriel Oprea – Victor Ponta au mers împreună în alegeri și fiecare trebuia să câștige funcția mult visată. Ponta – președinte, Maior – premier, iar Oprea – șef la SRI, informații confirmate chiar de Oprea în cadrul emisiunii Jocuri de Putere de la Realitatea TV. Din schemă ar fi fost înlăturat Florian Coldea, care în momentul în care și-a dat seama ce-l așteaptă a virat spre Klaus Iohannis, pe care l-a și ajutat să câștige alegerile prezidențiale, dovedindu-se un jucător mai abil decât Maior. Cozmin Gușă a fost cel care l-a desființat de Florian Coldea, chiar în cadrul unui interviu pentru bugetul.ro.

Așadar în mod cert revenirea lui Oprea în prim plan nu are legătură cu fostul prim adjunct al SRI, ci mai degrabă cu aripa Maior – Gușă, altfel nu și-ar fi promovat ideile la televiziunea acestuia din urmă. Scopul ar fi ruperea din voturile PSD, pentru că în momentul de față Dragnea domină partidul și este foarte greu de înlăturat. Atât Oprea, cât și Ponta ar rupe din electoratul PSD, Ponta cu succes, Oprea cu mare greutate întrucât imaginea lui este profund deteriorată.

Surse au dezvăluit pentru bugetul.ro că toată această ecuație a puterii ar avea rolul de a crea un culoar pentru un candidat la prezidențiale, altul decât Klaus Iohannis, un candidat de pe zona stângă, care să câștige alegerile. Cum Dragnea nu vrea să se dea la o parte, se încearcă dinamitarea lui cu toate armele din dotare. Cei care, însă îl ajută pe președintele PSD să rămână în cărți par a fi chiar susținătorii lui Klaus Iohannis, care vor ca actualul șef al statului să se impună din nou la prezidențiale printr-un vot anti-contracandidat. Și asta pentru că după 4 ani de mandat, Klaus Iohannis a fost incapabil să stârnească emoție și să-și câștige electorat propriu și fidel.

Un alt amănunt interesant este că jurnaliștii considerați ai „sistemului” au lovit regulat, direct sau indirect, în Florian Coldea. Pe acesta l-au făcut țap ispășitor pentru toate abuzurile posibile, însă niciun cuvânt despre George Maior, care avea chiar mai multă putere decât Coldea, el fiind conectat foarte bine atât la zona politică, cât și la cea a serviciilor.

Așadar o analiză a opiniilor expuse de aceștia arată destul de clar pentru ce zonă activează și care este scopul final.

Vezi și EXCLUSIV! Adevăruri nespuse din Spitalul Fundeni. Cât costă o viață pentru renumitul profesor doctor Irinel Popescu

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare