sursa foto:  news.ro

EXCLUSIV Cine va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2024? Vasile Dîncu i-a desenat profilul

Într-un interviu acordat, în exclusivitate, site-ului Bugetul.ro, președintele Consiliului Național al Partidului Social Democrat, Vasile Dîncu, a vorbit despre profilul candidatului PSD la alegerile prezidențiale din 2024.

Vasile Dîncu este de părere că Partidul Social Democrat va da viitorul președinte al României. Mai mult, Vasile Dîncu a declarat, pentru Bugetul.ro, că, în opinia sa, viitorul șef de stat va fi dat de social-democrați în colaborare cu societatea civilă.

Totodată, președintele CN al PSD a respins scenariul privind candidatura lui Mircea Geoană, din partea PSD, la alegerile prezidențiale din 2024. Dîncu a dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că PSD-iștii nu au discutat nimic pe această temă. În plus, consideră Dîncu, o revenire a unui fost președinte de partid în PSD „e destul de grea”.

Vezi și INTERVIU EXCLUSIV cu Vasile Dîncu: ‘După Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR, cu siguranță, PSD-ul va reveni la guvernare. Este o chestiune de timp’

ED: Pe cine vedeți viitorul președinte al României?

Vasile Dîncu: Este timp foarte mult până atunci. De 30 de ani, noi am făcut sondaje și ne uitam la ce am sondat noi cu 3-4 ani înainte de alegeri și niciodată nu erau candidații care au ajuns până la urmă la final. În acest moment, nu știm cine va fi. S-ar putea ca acei candidați pe care îi presupunem noi analiștii sau dumneavoastră, jurnaliștii, să nu fie în bloc-starturi. Este o cursă de anduranță între partide, între proiecte. Eu cred că va fi un președinte dat de PSD, un președinte care va veni cu un proiect. Nu neapărat un „tătuc” care va spune că va duce lapte și miere sau oamenii vor crede că acest om va schimba România prin propria lui acțiune, ci un om cu un proiect extraordinar, un om credibil și cu un proiect foarte bun pentru România, un proiect de viitor, convingător, care să aibă o viziune pe care să o transmită oamenilor și cred că noi, PSD, probabil în coaliție cu o parte din societatea civilă vom putea să dăm României un președinte. Deocamdată, nu pot vorbi despre nimeni, pentru că nu există în mod direct niciun candidat pentru asta. Noi o să avem în partid și o consultare internă, nu știm de ce factură va fi, dar s-ar putea să fie foarte extinsă, cu privire la omul care reprezintă cel mai bine nu numai PSD-ul, dar și societatea. O să încercăm să vedem care va fi profilul acelui candidat care să nu se rezume nu numai la voturile Partidului Social Democrat, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani cu președinții PSD, ci să fie un om care să poată reprezenta o parte și mai largă a societății. Sper că vom avea înțelepciunea, îndrăzneala și anduranță să lucrăm la un asemenea proiect care va fi câștigător cu siguranță.

ED: A apărut un scenariu în spațiul public, conform căruia domnul Mircea Geoană ar fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2024. S-a discutat ceva, în interiorul PSD, în acest sens?

VD: Nu, noi nu am discutat în partid despre asta. Mircea Geoană a fost președinte al partidului nostru. A plecat, apoi și-a făcut un alt partid. Eu, personal, am relații bune cu Mircea Geoană, dar nu am vorbit niciodată despre asta. Astea sunt zvonuri. Noi nu am discutat nimic despre asta. O revenire a unui fost președinte de partid în PSD e destul de grea. Am văzut că nu reușit niciun fost președinte acest lucru. Să vedem, dar noi nu acționăm în funcție de zvonuri. Noului PSD îi place să lucreze mult cu date, cu cercetare, cu proiecte. Nu ne luăm după impresii sau după ideea că o să vină o mare putere care ne va da președintele. Noi credem că președintele îl vor da românii.

Vezi și EXCLUSIV Detalii despre referendumul pregătit împotriva lui Clotilde Armand! Vasile Dîncu: ‘Am discutat și astăzi cu președintele Marcel Ciolacu’

Vasile Dîncu (PSD), pentru Bugetul.ro, despre posibilul referendum privind demiterea lui Clotilde Armand: ‘Există și alte probleme în București care ar putea să genereze un asemenea lucru’

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare