sursa foto:  paginadebanci.ro

EXCLUSIV Încă o mare companie din subordinea lui Sorin Grindeanu își închide conturile de la gigantul austriac BCR-Erste! Procedura a fost demarată

După ce Austria s-a opus aderării României la spațiul Schengen, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că mai multe companii din subordinea sa își vor închide conturile pe care le dețin la băncile austriece. Așa cum v-a dezvăluit Bugetul.ro, Autoritatea Aeronautică Civilă Română, instituție aflată în subordinea lui Grindeanu, și-a mutat deja conturile de la BCR la CEC Bank. De asemenea, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Autoritatea Navală Română, entități controlate de către Ministerul Transporturilor, au demarat procedurile de închidere a conturilor avute la băncile austriece, după cum a scris Bugetul.ro. Mai mult, și Clubul Sportiv Rapid a precizat, pentru Bugetul.ro, că vrea să-și mute conturile de la BCR-Erste. Astăzi Bugetul.ro vă dezvăluie că și Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia” SA își închide conturile deținute la BCR.

SN AIT TV (n.r. – Societatea Națională Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia” SA) a demarat procedura de închidere a conturilor deținute la Banca Comercială Română, însă până în prezent aceasta nu a operat închiderea conturilor”, se precizează într-un răspuns primit de Bugetul.ro de la Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia”, semnat de directorul Daniel Oliver Stamatovici.

Vezi și EXCLUSIV CS Rapid se alătură boicotului declanșat împotriva băncilor austriece! Vrea să-și mute conturile de la BCR-Erste

Autoritatea Aeronautică Civilă Română, instituție aflată în subordinea lui Grindeanu, și-a mutat deja conturile la CEC Bank

(…) Începând cu data de 29.12.2022, plățile și încasările efectuate de Autoritatea Aeronautică Civilă Română sunt operate doar prin CEC BANK și Trezoreria Municipiului București”, a precizat, la solicitarea Bugetul.ro, AACR.

Vezi și Continuă boicotul la adresa băncilor austriece! Din 29 decembrie 2022, o instituție din subordinea lui Sorin Grindeanu operează plățile doar prin CEC Bank și Trezorerie (confirmare pentru Bugetul.ro)

Autoritatea Navală Română ne-a transmis că își închide conturile la BCR și Raiffeisen

Vezi și Avem confirmarea! CNAIR își închide conturile la BCR și trece la CEC Bank! A fost demarată procedura de transfer

(…) vă informăm că nu s-a primit din partea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii niciun document oficial care să solicitate mutarea conturilor la CEC Bank.

Totodată, Autoritatea Navală Română vă informează de faptul că s-au făcut demersuri pentru închiderea conturilor de la BCR-Erste și Raiffeisen Bank”, a transmis Autoritatea Navală Română, în urma unei solicitări făcute de Bugetul.ro.

CNAIR a confirmat, pentru Bugetul.ro, că își închide conturile la BCR și că trece la CEC Bank

Urmare emailului dlui Eugen DINU din data de 19.12.2022, sosit pe email atât la CNAIR SA cât și la MT, vă aducem la cunoștință faptul că CNAIR SA a demarat procedurile de transfer cu CEC Bank în ceea ce privește veniturile proprii ale companiei.

Menționăm că CNAIR SA colaborează încă din anul 2004 cu CEC Bank, această bancă efectuând toate operațiunile legate de exproprieri terenuri conform Legii 198/2004 și Legii nr. 255/2010, cu modificările și completările ulterioare, indiferent de sursa de finanțare.

Precizăm că sumele alocate de la bugetul statului sunt derulate, potrivit legislației în vigoare, prin intermediul Trezoreriei Statului.

La data prezentei, CNAIR SA deține conturi la BCR prin care derulează veniturile proprii ale companiei și salariile angajaților care și-au exprimat opțiunea în acest sens.

De asemenea, CNAIR SA operează salariile angajaților, conform solicitărilor acestora, prin toate băncile, inclusiv Raiffeisen Bank”.

Și CS Rapid își mută conturile de la băncile austriece

„Ca urmare a solicitării domnului Eugen Dinu, în calitate de redactor-șef Bugetul.ro, înregistrată (…) vă aducem la cunoștință următorul aspect:

Clubul Sportiv Rapid București are în prezent conturile la Banca Comercială Română (BCR), însă, începând cu anul următor, se urmărește mutarea conturilor la o altă bancă”, a precizat, la solicitarea Bugetul.ro, directorul CS Rapid, Bogdan Vasiliu.

Grindeanu a anunțat, în decembrie, că mai multe companii din cadrul MT vor renunța la băncile austriece

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere şi-a anunţat o anumită intenţie de o a face şi ştiu că vor face, mi-au spus şi mie.

Şi nu doar CNAIR. Am fost anunţat că şi alte companii aflate în coordonarea Ministerului Transporturilor, fie că vorbim de Portul Constanţa, fie că vorbim de Aeroportul din Bucureşti şi toate celelalte, pentru că au găsit condiţii mai bune la CEC. O explicaţie cât se poate de simplă”, a spus Grindeanu, în luna decembrie 2022.

Vezi și Boicotul asupra firmelor austriece trece la alt nivel! Primele companii de stat care își închid conturile la BCR și trec la CEC

„Am fost anunţat ca ministru. Şi nu doar CNAIR. V-am spus, şi CFR-ul a luat această decizie, tot ceea ce ţine de CFR, şi Administraţia Porturilor Constanţa şi Aeroporturile, cei care au aveau anumite conturi la aceste bănci m-au anunţat că vor face toate diligenţele. Nu e o chestiune care să se întâmple foarte rapid, dar toţi au luat această decizie de a se muta la o bancă românească. Eu cred că e bine, având şi condiţii mai bune”, a precizat ministrul, subliniind că el nu are conturi la bănci austriece, conform Agerpres.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare