sursa foto:  cotidianul.ro

EXCLUSIV Lovitură de teatru! O bancă cu peste un milion de clienți nu a plătit pensiile românilor! Reacția ministrului Muncii

Lovitură de teatru! Una dintre cele mai importante bănci din România nu a plătit nicio pensie românilor, în condițiile în care ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat, sâmbătă, că „băncile au făcut plățile pensiilor” și că „ultimele plăți se fac luni”. Este vorba despre ING Bank. Conform surselor Bugetul.ro, cei de la ING a primit banii la timp, însă, cum nu i-ar fi anunțat nimeni să facă plata în aceeași zi, nu s-au grăbit să facă viramentele către pensionari. Contactat de Bugetul.ro, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, ne-a declarat că va verifica situația. 

„ING nu a făcut niciun virament la nivel național, pentru că nu i-a anunțat nimeni, iar asta în condițiile în care au primit banii la timp. Practic, nu s-a greșit cu nimic, s-a respectat convenția”, spun sursele din interior ale Bugetul.ro.

Vezi și EXCLUSIV Blat între PSD și PNL? Cabinetul Orban își asumă secretizarea făcută de Guvernul PSD! Șefii din Poliție își ascundeau salariul și în ‘era Dăncilă’

Situația a fost semnalată și de fostul consilier al Olguței Vasilescu de la Ministerul Muncii, Cristian Vasilcoiu.

„Mai știți ce se certa ministrul Muncii, Violeta Alexandru, cu CEC, că nu ar fi plătit pensiile, deși ea încă nu le virase banii?!
Ei bine, ING nu a plătit pensiile, deși a primit vineri banii! Explicatia lor: nu i-a anunțat nimeni să facă plata în aceeași zi, au verificat pe site-ul CNPP și nu au găsit niciun astfel de anunț.
Așadar, în timp ce se certa inutil cu CEC, Violeta Alexandru a uitat să anunțe și băncile comerciale.
Competență, nu glumă!”, a scris, pe Facebook, Cristian Vasilcoiu.

Violeta Alexandru: „Voi verifica”

În acest sens, Bugetul.ro a contactat-o pe Violeta Alexandru, care ne-a precizat că a fost informată de câteva persoane, prin Facebook și că va verifica situația creată.

„Am comunicat și eu cu câteva persoane prin facebook pe această temă. Voi verifica. Cert este că am reușit să ajungă cea mai mare parte până în week-end căci oamenii aveau nevoie de resurse și am înțeles acest lucru făcând tot posibilul”, a precizat, pentru Bugetul.ro, Violeta Alexandru.

Vezi și EXCLUSIV Rareș Bogdan dezvăluie numele ‘noului premier’ al lui Klaus Iohannis: ‘Astăzi e cea mai bună soluție’

Anunțul făcut în miez de noapte de ministrul Violeta Alexandru

„Băncile au făcut plățile pensiilor. Ultimele plăți se fac luni. S-a putut, deci, face plata imediat, nu după 2 zile. Da, am ținut să se facă plățile cât mai repede după această perioadă de sărbători. Mă bucur că am atins obiectivul de a începe plățile până în acest week-end. Puteam să mă rezum la comunicări seci gen: nu avem ce face, au fost multe zile libere.

Dar, îmi pasă.

Le mulțumesc mult pensionarilor care mi-au confirmat acest lucru.

Poșta a livrat deja aproape de jumătate din pensiile la domiciliu. Se lucrează și la acest sfârșit de săptămână. Până la jumătatea săptămânii viitoare se acoperă toate adresele dacă persoanele sunt la domiciliu.

Respectul meu pentru pensionari se vede prin fapte. Mai puține vorbe și mai multă treabă. Se poate!

Închei o zi în care am mișcat lucrurile. Puțin dar eficient”, a scris, pe Facebook, Violeta Alexandru.

Intrând în război cu CEC, a uitat de celelalte bănci?

Vineri, ministrul Muncii a atacat CEC Bank, susținând că filiala CEC din Suceava nu dorește ca pensionarii să-și primească cât mai repede banii după sărbători.

„Faci tot posibilul să fie banii trimiși cât mai repede pensionarilor după sărbători, din momentul în care aceștia sunt în cont la Poștă/la Bănci și, când lucrurile se mișcă … CEC Suceava nu dorește să ajutăm oamenii.

CEC Suceva are de făcut documente 2 zile de când intră banii. Vrea toată țara dar nu vrea CEC Suceava. Ne-a informat fostul Ministru M.C Budăi/PSD că nu dorește, nu trebuie grăbit nimic.

PSD nu este de acord să ajungă banii mai devreme la pensionari. E scrupulos, ține la proceduri. Se bucură dacă poate să blocheze sau să întârzie ceva. Eu țin la oameni”, a spus Violeta Alexandru, pe pagina de socializare.

În replică, CEC Bank a precizat, vineri, că a virat banii pensionarilor, în câteva ore de la primirea lor de la Casa de Pensii.

„CEC Bank a încasat pensiile aferente județului Suceava de la Casa Națională de Pensii Publice prin 3 OP-uri efectuate astăzi, 10 ianuarie 2020, orele 10:55 (2 OP-uri) și 11:24. Banca a efectuat cu rapiditate plata pensiilor, sumele fiind deja disponibile în conturile pensionarilor începând cu ora 13:19. CEC Bank efectuează plățile către pensionari în cel mai scurt timp posibil de la momentul primirii sumelor aferente”, a informat CEC Bank.

Vezi și Polițiștii se reped la Marcel Vela: Procedează precum Carmen Dan! Operațiune demarată în week-end

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare