sursa foto:  antena3.ro

EXCLUSIV Nici Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR nu schimbă nimic! Situația care se perpetuează de pe vremea lui Carmen Dan în Poliția Capitalei

Dezvăluire Bugetul.ro. Situație incredibilă în Poliția Capitalei! Încă din perioada în care Ministerul Afacerilor Interne era condus de Carmen Dan (PSD) și până azi, Direcția Generală de Poliție a Muncipiului București nu are un șef plin. Acum, la jumătate de an de la instalarea Guvernului PNL-USR-PLUS-UDMR, sub sceptrul lui Lucian Bode, situația de la Poliția Capitalei continuă. La solicitarea Bugetul.ro, Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) ne-a comunicat că postul de director general al Poliției Capitalei este vacant – ATENȚIE! – din data de 10.12.2018.

Vezi și EXCLUSIV Situație halucinantă în mandatul lui Lucian Bode la MAI! După ce șeful Internelor a anulat concursul, Poliția Capitalei stă de 4 luni fără director general!

Practic, de doi ani și jumătate, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București este condusă prin împuterniciri.

La solicitarea dumneavoastră adresată Inspectoratului General al Poliției Române – Centrul de Informare şi Relaţii Publice, vă comunicăm următoarele:

Postul de director general al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București este vacant din data de 10.12.2018”, a precizat, pentru Bugetul.ro, IGPR.

Vezi și Bani în plus pentru polițiști! Se acordă până la sfârșitul lunii iunie

Deși Legea spune că nu mai are dreptul, tot comisarul-șef Bogdan Berechet are atribuții de șef al Poliției Capitalei

Comisarului-șef Bogdan Berechet i-a expirat, în luna ianuarie, cea de-a doua împuternicire la șefia Poliției Capitalei. Astfel, conform legislației în vigoare, după expirarea celei de-a doua împuterniciri, trebuia organizat un concurs pentru ocuparea funcției, lucru care nu s-a întâmplat, dat fiind că în ianuarie Ministerul de Interne a sistat concursul.

Paradoxal, același Bogdan Berechet se află la cârma Poliției Capitalei și acum, dat fiind că a fost împuternicit director general-adjunct, iar în absența unui director general ocupă temporar atribuțiile șefului DGPMB. Această situație „temporară” s-a tot prelungit din ianuarie și până în prezent.

IGPR, pentru Bugetul.ro: „Postul de director general al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București este vacant”

La solicitarea dumneavoastră adresată Inspectoratului General al Poliției Române – Centrul de Informare şi Relaţii Publice, vă comunicăm următoarele:

În prezent, postul de director general al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București este vacant.

Menționăm că, domnul comisar-șef de poliție Bogdan Alexandru BERECHET, împuternicit director general adjunct al D.G.P.M.B, în temeiul art. 27^15 din Legea 360/2002 privind Statutul polițistului, cu modificările și completările ulterioare, conform fișei postului, asigură temporar îndeplinirea atribuțiilor funcţiei de director general la aceeaşi unitate, respectiv Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, pe perioada în care postul este vacant”, a explicat, la 21 mai, pentru Bugetul.ro, Biroul de Presă al IGPR.

Ce spune LEGEA

Conform Articolului 27^16, alin. (1) din Legea 360/2002 privind Statutul polițistului, un polițist poate fi împuternicit, cu acordul acestuia, pe o perioadă de maximum 6 luni. Prelungirea împuternicirii poate fi dispusă, cu acordul polițistului, pentru maximum 6 luni, perioadă în care sunt obligatorii organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea postului.

Practic, un polițist poate fi împuternicit timp de două mandate a câte 6 luni într-o funcție, iar apoi nu poate ocupa funcția respectivă decât prin concurs.

Cu toate acestea, comisarul-șef Bogdan Berechet, după cum ne-a transmis IGPR, ocupă și azi atribuțiile directorului general al Poliției Capitalei. Așadar, dacă mai trec două luni, putem spune că  Berechet are trei mandate consecutive la șefia Poliției Capitalei.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare