sursa foto:  Facebook

EXCLUSIV Premierul Nicolae Ciucă, despre posibila preluare a Ministerului de Interne: ‘Sunt interesat doar de bunul mers al Țării!’

În spațiul public a apărut informația că premierul Nicolae Ciucă ar putea să preia, după rotativa guvernamentală, pe lângă funcția de vicepremier, unul dintre ministerele de forță, și anume Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Astfel, luni seara, l-am întrebat pe prim-ministrul Nicolae Ciucă dacă este interesat de preluarea portofoliului Internelor în viitorul Guvern Ciolacu.

„Sunt interesat doar de bunul mers al Țării”, a precizat, pentru Bugetul.ro, președintele Partidului Național Liberal.

Ce i-ar aduce Ministerul de Interne lui Nicolae Ciucă, din punct de vedere electoral

La ora actuală, din punct de vedere politic, singurul motiv real pentru care Nicolae Ciucă ar putea să preia Ministerul de Interne ar fi aderarea la spațiul Schengen. Dacă România ar adera la Schengen cu el pe post de șef MAI, acest lucru ar reprezenta pentru Nicolae Ciucă o adevărată lovitură de imagine în an preelectoral.

Totuși, ministrul de Interne austriac, Gerhard Karner, cel care s-a opus aderării României la spațiul Schengen, în momentul vizitei în România, din luna aprilie, a refuzat să spună dacă va susține intrarea țării noastre în Schengen în 2023.

Așadar, fără a avea certitudinea că România va adera la Schengen în acest an, Ministerul de Interne i-ar putea aduce lui Nicolae Ciucă numeroase probleme de imagine, MAI-ul fiind un minister-problemă.

Rămâne de văzut ce va alege premierul Nicolae Ciucă, dacă va intra în Guvernul Ciolacu sau va alege să meargă la șefia Senatului, devenind astfel, din această funcție, al doilea om în stat.

Eugen DINU

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare