sursa foto:  Facebook

EXCLUSIV Rareș Bogdan, despre calendarul intrării României în spațiul Schengen: ‘Bătălia noastră este ca Austria să accepte un vot pentru toate granițele’

Rareș Bogdan, europarlamentar și prim-vicepreședinte al Partidului Național Liberal (PNL), a declarat, în exclusivitate pentru Bugetul.ro, că România nu se mulțumește doar cu un Schengen aerian și că în continuare „Bătălia noastră este ca Austria să accepte un vot pentru toate granițele”.

Contactat de reporterul Bugetul.ro, marți, Rareș Bogdan a vorbit despre un posibil calendar al aderării României la spațiul Schengen.

Astfel, prim-vicepreședintele PNL a precizat că există o posibilitate ca România să intre în Schengen, pe cale aeronautică, la 22 martie 2024.

Totuși, „bătălia noastră este să convingem Austria să accepte un singur vot – un vot pentru toate granițele – în JAI-ul extraordinar, chiar dacă procesul se va desfășura pe tot parcursul anului 2024”, a subliniat, pentru Bugetul.ro, Rareș Bogdan.

Însă aceasta depinde de ce se va întâmpla mâine, în Parlamentul de la Haga, când se va da votul pentru Bulgaria, ne-a explicat europarlamentarul român.

Rareș Bogdan, pentru Bugetul.ro: „Bătălia noastră este să convingem Austria să accepte un singur vot – un vot pentru toate granițele – în JAI-ul extraordinar”

„Mâine se va da votul în Parlamentul de la Haga, pentru Bulgaria. Dacă votul de mâine, din Parlamentul de la Haga, este unul pozitiv și se aprobă mandatul pentru ministrul de Interne, atunci noi solicităm, împreună cu bulgarii, ca Spania să pună pe ordinea de zi subiectul Schengen. Astfel, va avea loc un JAI extraordinar între Crăciun și Anul Nou.

Nu avem un calendar stabilit până acum. E o posibilitate ca România să intre, pe 22 martie 2024, pe cale aeronautică.

Totuși, bătălia noastră este să convingem Austria să accepte un singur vot – un vot pentru toate granițele – în JAI-ul extraordinar, chiar dacă procesul se va desfășura pe tot parcursul anului 2024”, a declarat, marți, pentru Bugetul.ro, Rareș Bogdan.

Eugen DINU

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare