EXCLUSIV Șeful Apărării Naționale, Vasile Dîncu, reacționează la imaginile cu tancurile americane Abrams: ‘Sunt imagini vechi, de la aplicații mai vechi’

Fostul ministru al Educației în Guvernul Tudose și fost senator PSD, Liviu Pop, a prezentat sâmbătă, 22 ianuarie 2022, pe pagina de socializare, o filmare unde apar mai multe tiruri cu tancuri americane Abrams. Filmarea respectivă este făcută pe șoselele din România. Iar Pop, în prezent membru al Alianței Pentru Patrie, partidul lui Liviu Dragnea, a afirmat că „lucrurile se mișcă!”. În contextul tensiunilor dintre Rusia și Ucraina, din apropierea graniței cu România, postarea fostului ministru al Educației a fost distribuită de sute de persoane pe rețelele de socializare.

În acest context, am vrut să aflăm dacă, într-adevăr, trupele americane au început să se pregătească pe teritoriul României de o posibilă escaladare a situației tensionate dintre Federația Rusă și Ucraina sau vorbim de o filmare mai veche.

Astfel, l-am contactat astăzi pe ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu. Șeful Ministerului Apărării Naționale a declarat, pentru Bugetul.ro, că vorbim despre o filmare mai veche.

„Sunt imagini vechi. Probabil, sunt imagini de la aplicații mai vechi”a precizat, pentru Bugetul.ro, ministrul Vasile Dîncu.

Facem precizarea că, în ultimii ani, tancurile M1 Abrams au fost prezente la mai multe exerciții militare multinaționale, care s-au desfășurat pe teritoriul țării noastre.

Iată ce a postat Liviu Pop, pe Facebook

„Lucrurile se mișcă!…

Lucrurile se mișcă! Președintele României, Parlamentul României și Guvernul României ce fac? T A C !”, a fost mesajul lui Pop.

 

Eugen Dinu, redactor-șef Bugetul.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare