sursa foto:  digi24.ro

EXCLUSIV Un șef din Poliția Capitalei s-a pensionat! Are 47 de ani

Bugetul.ro a dezvăluit recent că polițiștii continuă să părăsească sistemul pe bandă rulantă, odată cu împlinirea vârstei legale de pensionare și întrunirea „tuturor condițiilor legale” pentru a ieși la pensie.

Vezi și SURSE Pensionări pe bandă rulantă în Poliția Română!

În valul de pensionări a fost „prins” și șeful Serviciului Investigații Criminale din cadrul Poliției Capitalei, comisarul-șef Gabriel Șchiopu. Surse ale Bugetul.ro au dezvăluit că șeful SIC a ieșit la pensie. Potrivit surselor noastre, Gabriel Șchiopu are 47 de ani.

În locul său, potrivit surselor Bugetul.ro, a fost numit Ionuț Stan – informația a fost confirmată, pentru Bugetul.ro, de Biroul de Presă al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

În această dimineață, Bugetul.ro a încercat să-l contacteze și pe Gabriel Șchiopu, însă acesta a avut telefonul închis.

În aprilie 2021, Gabriel Șchiopu a fost acuzat că ar fi falsificat un document secret

La acea vreme, fostul șef al Serviciului de Poliție Centrul Vechi, comisarul Cristian Ghica, a lansat acuzații grave la adresa superiorului său ierarhic de la acel moment, șeful Poliției Sectorului 3, comisarul-șef Gabriel Șchiopu. Concret, Ghica l-a acuzat pe Șchiopu de mai multe infracțiuni pe care acesta din urmă le-ar fi comis. Contactat de Bugetul.ro, comisarul Cristian Ghica ne-a dezvăluit că șeful Poliției Sector 3 ar fi pierdut un document secret, pe care apoi l-ar fi falsificat, pentru ca ulterior să apară și documentul inițial. Bugetul.ro l-a contactat, la vremea respectivă, și pe comisarul-șef Gabriel Șchiopu, pentru a-i cere un punct de vedere, însă acesta a refuzat să vorbească cu presa.

Vezi și EXCLUSIV Dezvăluiri din interiorul Poliției! ‘Document secret falsificat’ – Acuzații grave aduse unui șef

Nu a fost nevoie de plângere, pentru că acest incident de securitate a fost sesizat de adjunctul domnului Șchiopu, în momentul în care a fost efectuată inventarierea documentelor clasificate. Practic, a fost luat fiecare document clasificat și inventariat. Fiecare în parte. Ei bine, lucrarea asta nu s-a găsit, iar adjunctul domnului Șchiopu a constatat că lucrarea nu este cea reală, el fiind cel care a dat rezoluția inițială pe primul document, pe cel adevărat, atunci când Șchiopu era în concediu. A înțeles că documentul care i s-a prezentat este unul fals și dumnealui a făcut demersurile de sesizare. Sesizarea a fost făcută către Poliția Capitalei, iar ulterior trebuia să ajungă și la DIPI.

Cert e că sesizarea era făcută de adjunctul Marius Constantin. Două sesizări erau absolut inutile.

Au fost găsite vinovate secretarele. Documentele clasificate se predau altfel decât celelalte document. Mai exact, pe o condică. Se semnează de predare-primire pentru fiecare document în parte. Șchiopu a invocat faptul că celele două secretare nu i-au dat documentul în cauză înregistrat. Și atunci, el nu nu a făcut decât să solicite înregistrarea documentului acum, el fiind emis la momentul respectiv.

A făcut un raport în sensul ăsta, scoțându-le vinovate pe secretare, după care, așa cum am spus, a apărut documentul real, iar, bineînțeles, din momentul ăla, toată apărarea lui cu înregistrarea tardivă a documentului a căzut.

Practic, erau două documente identice, cu numere de înregistrare identice, iar unul dintre ele era, bineînțeles, contrafăcut.

După ce raportul ăsta i s-a prezentat lui Berechet, de către adjunct, a avut loc o discuție între ei și probabil asta a fost modalitatea pe care au găsit-o: să execute una dintre secretare, care e personal civil și e ușor de eliminat. Cert este că, odată cu apariția documentului real și prin postarea făcută de mine, nu văd cum ar mai putea acoperi oala, să zic așa.
Incidentul este semnat în urmă cu trei săptămâni. Din păcate, nu s-a întâmplat absolut nimic, până când am postat eu, iar lucrurile s-au inflamat și au început cercetările. Inclusiv, astăzi (n.r. – marți) s-au efectuat cercetări”, a declarat, pentru Bugetul.ro, la acea vreme, comisarul Cristian Ghica.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare