sursa foto:  Inquam Photos/George Călin

EXCLUSIV În goana de a nu fi remaniat de Florin Cîțu, un ministru USR-PLUS blochează instituțiile aflate în subordine! Dispoziția dată de Claudiu Năsui și către omul lui Marcel Vela

Încă din luna februarie, premierul Florin Cîțu le-a transmis miniștrilor săi că urmează să-i evalueze în vară și să ia decizii în baza activității acestora. Luni, Florin Cîțu a revenit cu o nouă amenințare la adresa miniștrilor din Cabinetul său. Conform informațiilor apărute în spațiul public de ceva vreme, pe lista scurtă a miniștrilor care ar putea fi remaniați se află și ministrul Economiei, Claudiu Năsui. Potrivit surselor Bugetul.ro, Claudiu Năsui a dat o dispoziție bizară zielele trecute: le-a cerut instituțiilor aflate în subordine un bilanț al activității pe perioada 2017-2020 și unul pe perioada 1 ianuarie 2021 – 30 iunie 2021. Alte surse ale Bugetul.ro au dezvăluit că aceasta nu ar fi o problemă, dacă ar exista o arhivă electronică. Însă, unele instituții nu dețin o astfel de arhivă, spun sursele Bugetul.ro, iar dispoziția lui Năsui blochează, pur și simplu, activitatea instituțiilor, dat fiind că procedura cerută de ministrul USR-PLUS este una extrem de anevoioasă, în condițiile actuale.

Bugetul.ro are și un exemplu concret. Conform unor surse din Ministerul Economiei, în data de 21 iulie, de la Cabinetul ministrului Năsui a plecat o circulară către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, prezidată de Claudiu Dolot, adus la șefia instituției de la PNL Caraș-Severin, organizația condusă de Marcel Vela.

Ei bine, conform informațiilor intrate în posesia Bugetul.ro Năsui cere ANPC-ului numărul total de amenzi emise la nivel național, faptele constatate, cu indicarea temeiului legal specific, precum și cuantumul total al amenzilor.
Raportul ANPC-ului va trebui să acopere perioadele 2017-2020 și 1 ianuarie 2021 – 30 iunie 2021.

ANPC nu are o arhivă electronică

Potrivit altor surse ale Bugetul.ro, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor nu are o arhivă electronică.

Practic, pentru a îndeplini ordinul ministrului, trebuie luată fiecare amendă în parte pentru a indica faptele constatate și temeiul legal specific: actul normativ, indicarea articolului, a literei și a alineatului.

Astfel, spun sursele Bugetul.ro, demersul lui Năsui „blochează activitatea instituției”.

În luna mai s-a mai pus problema remanierii lui Claudiu Năsui

La începutul lunii mai, pe fondul unor discuții privitoare la Legea 5G, s-a vorbit despre remanierea ministrului Claudiu Năsui.

Totuși, Florin Cîțu a precizat că nu ia în calcul remanierea lui Năsui la momentul respectiv.

Nu iau în calcul o remaniere în acest moment”, a declarat Florin Cîțu, întrebat dacă ministrul Economiei va fi remaniat.

Ulterior, Legea 5G a trecut de Parlament și a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Vezi și

Document intrat în posesia Bugetul.ro. Primarul și consilierii USR-PLUS ajung la DNA!

Marea reformă promisă de Lucian Bode la Ministerul de Interne mai așteaptă! Concurs cu un singur candidat pentru șefia IPJ Olt

Profesorul Adrian Cioroianu: În momentul de față, dosarul Roșia Montană are peste 90% șanse de a fi inclus pe lista Patrimoniul Mondial UNESCO’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare