sursa foto:  stirimondene.fanatik.ro

EXCLUSIV Valentin Ștefan, directorul Poștei Române: ‘În acest moment, 73 de salariați sunt confirmați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2’/Peste 8.200 de poștași s-au vaccinat

La solicitarea Bugetul.ro, directorul general al Poștei Române, Valentin Ștefan, ne-a comunicat că, în acest moment, 73 de poștași sunt confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, Valentin Ștefan a precizat, pentru Bugetul.ro, că peste 8.200 de salariați din cei aproximativ 25.000 au schema de vaccinare anti-Covid completă.

R: Câți postasi sunt vaccinați?

Valentin Ștefan: Din datele oficiale pe care le deținem, la data de 30 septembrie 2021, peste 8.200 de salariați poștali au schema de vaccinare completă. Numărul acestora ar putea fi mai mare deoarece, după ce înscrierile la vaccinare nu s-au mai făcut în platforma dedicată, ci fără programare, angajatorul nu mai poate ține o evidență.

R: Câți poștași sunt confirmați pozitiv cu Covid-19 la acest moment?

V.Ș.: În acest moment, 73 de salariați sunt confirmați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Infectarea nu s-a produs la locul de muncă, ci ca urmare a participării angajaților la evenimente private sau a deplasărilor efectuate pe durata concediului de odihnă.

R: Conform datelor din registrul national al achiziiior publice, cea mai recenta achiziție de măști a fost făcută in luna iunie 2021 si era de 1,3 milioane de măști. Conform calculelor noastre, la această dată ar rezulta că stocul de măști pentru postasi este ori epuizat ori pe terminare. Licitația în curs, publicata în SICAP, are termen finalizare luna noiembrie 2021. Ce măsuri ați întreprins pentru asigurarea stocului de măști până la finalizarea licitației?

V.Ș.: A fost demarată procedura de licitație de achiziție de măști cu un necesar pe trei luni, care are ca termen de depunere a ofertelor data de 01.11.2021. La această dată, nu există sincope în aprovizionarea cu materiale pentru combaterea contaminării cu SARS-CoV-2.

R: Având în vedere numărului ridicat de cazuri Covid din această perioadă, ce măsuri luați în sediile în care sunt depistați angajați pozitivi Covid-19? Vă rugam să ne dați câteva exemple de oficii în care ați aplicat măsuri impuse de valul 4.

V.Ș.: În sediile unde sunt depistate cazuri de angajați infectați cu virusul SARS-CoV-2 s-au luat măsurile prevăzute de Ordinul Ministerului Sănătății nr. 874/22.05.2020 și Ordinul Ministerului Muncii și Protecției Sociale nr. 3577/15.05.2020.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare