sursa foto:  Facebook

Explozie la Judecătoria din Motru! Pompierii au intervenit de urgență

Luni, 12 februarie, în prima parte a zilei, a avut loc o explozie la Judecătoria Motru. Incidentul a pornit de la o butelie care se folosea pentru stingerea incendiilor. Nimeni nu a fost rănit, dar sunt pagube materiale.

O echipă de la INSEMEX Petroșani a venit pentru a face verificări. După primele investigații, se pare că un zid al judecătoriei a fost afectat. Urmează să stabilească dacă și rezistența clădirii a fost afectată. În urma incidentului, activitatea instanței nu a fost afectată.

„În dimineața zilei de 12 februarie 2024, în jurul orei 05:15, a avut loc la Judecătoria Motru o deflagrație a gazului inergen, provenit de la o butelie dintr-un ansamblu de cinci butelii folosite pentru stingerea incendiilor, care se afla în arhiva de conservare a instanței, fiind în garanție. Explozia a avut loc în arhiva de la etajul unu a Judecătoriei Motru, în timp ce instanța era închisă, și nu a produs victime, fiind înregistrate numai pagube materiale, respectiv un zid al clădirii a fost afectat, urmând a fi efectuată o expertiză de specialitate pentru a se verifica dacă a fost afectată structura de rezistență a clădirii”, a transmis Consiliul Suprem al Magistraturii.

CITEȘTE ȘI: Explozie de proporții pe o șosea din județul Brăila! Un om și-a pierdut viața în urma deflagrației

ISU Gorj face expertize și verificări la Judecătoria din Motru

În dimineața exploziei, un apel la 112 a anunțat autoritățile despre situația de la Judecătoria din Motru. Ulterior, ISU Gorj a intervenit și a venit la locul incidentului:

„Prin intermediul numărului unic de urgență 112, am fost anunțați că la sediul în care își desfășoară activitatea Judecătoria Motru, într-una din încăperile în care era depozitată arhiva, a avut loc o refulare a gazului inergen dintr-o butelie a instalației fixe de stingere în cazul producerii unor incendii la arhiva obiectivului. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit, iar pagubele materiale sunt minore“, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Gorj.

Nu doar ISU și Poliția au venit la fața locului, ci și experți din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) Petroșani. Anchetatorii analizează situația, pentru a nu mai fi cazul de explozie vreodată. De asemenea, cei de la Arhivele Naționale și-au arătat sprijinul.

Cetățenii din împrejurimi nu au fost afectați de eveniment, pagube înregistrându-se, se pare, doar la Judecătoria din Motru.

CITEȘTE ȘI: Explozie la o clădire din Sectorul 5 al Capitalei! Mai multe persoane au fost rănite

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare