În lipsă de zahăr românesc, Fabrica de Zahăr Bod nu ambalează doar zahăr din Ucraina, ci și din Republica Moldova

Fabrica de Zahăr Bod, din Brașov, a fost preluată de către firma Best Achiziții SRL, în spatele căreia se află Mihaela Neagu. Neagu a preluat recent, împreună cu Mihail-Daniel Matache, și Fabrica de Zahăr Luduș. La Bod se ambalează zahăr produs în Ucraina, așa cum am scris deja în decembrie 2022, dar și produs în Republica Moldova.

Astfel, s-a lansat „Apelul pentru relansarea culturii sfeclei de zahăr în Transilvania”, prin care sunt curtați inclusiv fermierii din zona Brașovului, informează Newsbv.ro.

Asociația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr „BETA” din Luduș, formată din aproximativ 300 de fermieri din județele Mureș, Cluj, Sibiu, Alba, Bistrița-Năsăud, Hunedoara, Harghita, Covasna și Brașov, susține că acum, după preluarea fabricii de zahăr de către doi antreprenori români, salvarea societății depinde exclusiv de fermieri și a făcut un apel la aceștia să înceapă să cultive din nou sfeclă de zahăr.

„După 1 an de zile, fabrica de la Luduș a fost salvată de la demolare. Din păcate, fermierii nu au avut banii necesari achiziționării și cheltuielilor ulterioare. Actualii investitori, cu potențial financiar și idei, își propun să reînvie cultura sfeclei de zahăr în Transilvania. Contractarea a demarat la sfârșitul săptămânii trecute. Prețul oferit pe tona de sfecla, cel mai mare din ultimii ani, începe de la 45 de euro.

De asemenea, cultura sfeclei este susținută și de o subvenție substanțială, dubla fata de anii trecuți. Fermierii sunt încurajați/rugați să cultive sfeclă de zahăr. Acum salvarea fabricii depinde de fermieri! Să avem/producem zahăr românesc”, transmite Asociația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr „BETA” Luduș într-un comunicat de presă. Asociația cultivă anual sfeclă de zahăr pe o suprafață de circa 7.000 – 8.000 de hectare.

Fabrica Bod își reia activitatea în 2023

Fabrica de zahăr de la Bod a anunțat în luna noiembrie că ar intenționa să reia producția din sfeclă de zahăr cultivată de fermieri români. Prima întâlnire dintre reprezentanții Fabricii de Zahăr de la Bod cu fermierii cultivatori de sfeclă de zahăr a avut loc luna trecută iar reprezentanții companiei deținătoare a brandului, „Best Achiziții S.R.L” au anunțat că intenționează să repună în funcțiune Fabrica de Zahăr din localitatea brașoveană Bod, în 2023.

Noua proprietară a Fabricii de Zahăr Luduș: ‘Fermierii pot cumpăra 49% din acțiunile fabricii de la Luduș’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare