Totuși, potrivit declarației făcute de Mihaela Neagu, fabrica va funcționa doar o singură lună: luna octombrie.
Aceasta a afirma că cei 100 de angajați pe care îi are acum fabrica sunt suficienți pentru perioada în care unitatea de producție va funcționa.
„Suntem în plin proces de pregătire. Pentru anul 2023 nu avem decât 3500 de hectare semnate cu fermierii din Mureș și din Cluj. Estimăm o producție între 22 și 25.000 de tone de zahăr.
Fabrica nu va funcționa decât în luna octombrie, o singură lună. Cei 100 de oameni care sunt prezenți astăzi și care se ocupă de remont sunt suficienți pentru această perioadă în care vom funcționa”, a afirmat, pentru Radiomures.ro, Neagu.
Directorul executiv al Direcției Agricule Mureș: „Sperăm că își va da seama conducerea de importanța acestei fabrici, că doar numai să ambalezi zahăr puteau să facă și înainte”
„Sfeclă se produce. Vorbeam cu unul din cultivatori, până acum li se arată o producție foarte frumoasă de sfeclă. Avem 1700 de hectare pe care ei se bazează, nu este o suprafață mare, dar dacă anul acesta investitorul nu va face nimic și îi va dezamăgi pe toți cei cu care au încheiat contracte, la anul vom avea poate 10 hectare sau nimic.
Sau cultivatorii se vor orienta din nou în afara arcului carpatic și se vor duce acolo unde oamenii sunt interesați să producă în continuare zahăr. Sperăm că își va da seama conducerea de importanța acestei fabrici, că doar numai să ambalezi zahăr puteau să facă și înainte”, directorul executiv al Direcției Agricole Mureș, Ileana Gușatu.
Lider de sindicat: „Din păcate suntem cam deficitari la personal, la meseriași”
Liderul de sindicat din fabrică, Daniel Preda, confirmă că până acum s-a ambalat zahăr importat din Ucraina, însă e convins că din septembrie unitatea va începe producția proprie.
După ce s-a terminat proiectul cu pachetele de ajutoare de la Uniunea Europeană, s-a început remontul, suntem în pline reparații și ne pregătim pentru campania de sfeclă din toamnă. Dar, din păcate suntem cam deficitari la personal, la meseriași.
Mare parte din tehnologi, electricieni și mecanici au plecat, am înțeles că conducerea nu-și face probleme și vor să îi recheme. La ora aceasta nu se ambalează zahăr la noi, pentru că e defectă mașina de ambalat. Deci se ambalează zahăr din Ucraina, nu sub sigla Luduș, ci sub sigla Bod”, a spus, pentru sursa citată, Preda.
Mihaela Neagu deține și Fabrica de Zahăr Bod.