sursa foto:  facebook

Cine este de fapt în spatele formularului 600! Averea uriașă pe care o deține

Formularul 600 a panicat toată România și a creat nemulțumiri majore în rândul tuturor celor care încasează bani din profesii independente. Cine a venit, însă cu controversata idee? O doamnă care a lucrat toată viața la stat. Este vorba despre actualul președinte al ANAF, Mirela Călugăreanu şi prima persoană de sex feminin aflată la conducere în toată istoria de 28 de ani a instituţiei.

Mirela Călugăreanu este în funcţie de la data de 22 iulie 2017, după ce fostul premier Mihai Tudose l-a demis pe Bogdan Stan.

Înainte de a prelua conducerea ANAF, Mirela Călugăreanu a fost director executiv la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti (DGRFP – Bucureşti) unde avea un venit anual de 105.000 de lei, potrivit declaraţiei de avere, scrie zf.ro.

Conform declaraţiei publice de avere, ea deţine un apartament şi o casă în Bucureşti, împreună cu soţul ei Paul Călugăreanu, şef serviciu în cadrul Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale a Sectorului 4.

Vezi și China pregătește teritoriul în România: Un gigant mondial vine să facă prăpăd concurența – În ce domeniu va investi

Într-un cont deschis în 2008 la BancPost, aceasta are 60.000 de euro, iar declaraţia de avere contabilizează încă o sumă de 18.000 de euro drept bani „ridicaţi şi nedepuşi”.

Ea mai deţine, împreună cu soţul ei, două terenuri intravilane în Bucureşti, unul în Giurgiu dar şi o cotă parte dintr-un teren agricol de 40.400 mp în judeţul Giurgiu.

De asemenea, Mirela Călugăreanu mai are un autoturism Land Rover Free Lander, fabricat în 2010.

 

Mirela Călugăreanu şi Ionuţ Mişa, minstrul Finanţelor, au fost chemaţi în faţa Comisiei Economice a Senatului pentru a da explicaţii în legătură cu Formularul 600.

Vezi și S-a aflat! Cine o va înlocui pe Anca Lungu la pupitrul Observatorului

Formularul 600 presupune că aproximativ 210.000 de ro­mâni sunt obligaţi să de­pună la Agenţia Naţio­nală de Administrare Fis­cală (ANAF) formularul 600, un document prin care aceştia tre­buie să arate ce venituri au obţinut în 2017 sau cred că vor obţine anul acesta pe lân­gă salarii, astfel încât Fiscul să le cal­cu­leze ce contribuţii sociale au de plătit.

Astfel, fiecare persoană care a obţinut în 2017 sau care crede că va obţine venituri extrasalariale de peste 22.800 de lei în 2018 trebuie să plătească 35% din această sumă drept contribuţii la pensie (CAS -25%) şi la sănătate (CASS -10%), adică aproximativ 8.000 de lei.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare