sursa foto:  substantial.ro

Federația Rusă, noi acuzații la adresa Ucrainei: Forţele armate ucrainene depozitează arme şi muniţie furnizate de Occident pe teritoriul centralelor nucleare

Ucraina este acuzată de către Federația Rusă că depozitează armele furnizate de Occident la centralele sale nucleare, anunțul fiind făcutde serviciul de informaţii externe al Rusiei (SVR).

 

 

 

SVR susţine într-un comunicat că lansatoarele de rachete HIMARS, sistemele de apărare antiaeriană şi muniţia de artilerie furnizate de SUA au fost transferate la centrala nucleară Rivne din nord-vestul Ucrainei.

„Forţele armate ucrainene depozitează arme şi muniţie furnizate de Occident pe teritoriul centralelor nucleare”, se precizează în comunicat, care adaugă că un transport de arme spre centrala nucleară Rivne a avut loc în ultima săptămână din decembrie.

Centralele nucleare ale Ucrainei sunt în centrul atenţiei de la începutul conflictului. Forţele ruse au ocupat fosta centrală nucleară de la Cernobâl în mai puţin de 48 de ore după invazia trupelor şi au capturat de asemenea centrala nucleară Zaporojie, cea mai mare din Europa, la începutul războiului.

Kievul şi Moscova s-au acuzat reciproc de bombardarea centralei nucleare Zaporojie, iar Ucraina susţine că Rusia foloseşte acest complex ca un depozit de arme.

Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) şi-a exprimat îngrijorări grave în legătură cu atacurile din apropierea centralei, atrăgând atenţia asupra riscului unui dezastru atomic, transmite AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare