sursa foto:  InquamPhotos/Octavian Ganea

Florin Bodog, despre testele de salivă pentru elevi: ‘Sunt destul de grele de utilizat. Trebuie să faci un lego ca să faci un test’

Senatorul PSD Florian Bodog a declarat în emisiunea „Dosar de politician”, moderată de Silviu Mănăstire, că din cauza creșterilor de prețuri din ultima perioadă românii renunță să mai cumpere medicamente pentru că nu le ajung veniturile.

„Din păcate semnalele noastre arată că românii renunță să cumpere medicamente pentru că nu le ajung banii pentru a plăti facturile, pentru a plăti alimente. Statul trebuie să intervină cu politici sociale unde este nevoie pentru a-și proteja cetățenii.

Aceste valuri de scumpiri pe zona energetică, în condițiile în care în România existau acte normative care proteja populația de aceste scumpiri, în aceste momente, aceste scumpiri trebuiau dublate și d emăsuri sociale care nu au fost luate.

Acesta este unul dintre motivele pentruc are ne găsim astăzi la guvernare, pentru că nu ne doream ca nivelul de trai al românilor să se prăbușească, acesta era pericolul, oamenii nu au ce mânca, nu își pot plăti facturile, nu își pot plăti medicamentele. Statul trebuie să vină cu politici sociale ca să compenseze. Românii merită un tratament mai bun”, a spus Florin Bodog.

Acesta a criticat și testele distribuite în școli, dificil de utilizat.

„Achiziția acestor teste a fost coordonată de DSU. Aceste teste au venit vrac, sunt destul de grele de utilizat. În Anglia copiii se testează singuri. Cu aceste teste e aproape imposibil, trebuie să faci un lego ca să faci un test. Nu știu care a fost motivul. Prețul este peste prețul din piață”, conform b1tv.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare