Florin Cîțu, despre amânarea plății ratelor: Nu înseamnă iertare de datorii! Să fie foarte atenți când iau acestă decizie

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu a vorbit, la TVR1, despre amânarea plății ratelor. Acesta le recomandă ca atunci când vor înainta cererea de amânare a plății creditelor, să fie făcută pe o lună, maxim două, iar dacă situația financiară nu este una favorabilă, atunci să se extindă până la 9 luni, fiindcă „amânarea nu înseamnă iertare de datorii”.

„Amânarea nu înseamnă iertare de datorii. Oamenii să fie foarte atenți când iau acestă decizie. Eu le-aș propune mai întâi să apeleze la această măsură pe o lună, două, și apoi, în funcție de cum stă situația, să se extindă pe 9 luni. Amânarea plății ratelor se va face la cererea cetățenilor. Ratele trebuie plătite până la urmă”, a spus Florin Cîți, la TVR1.

Guvernul va adopta joi o ordonanță de urgență care va permite amânarea plății ratelor pe o perioadă de nouă luni, a adăugat ministrul.

„Credite ipotecare,  credite de consum, credite juridice. Vor fi niște credite pe care vom pune lumină. Însă toate tipurile de credite vor avea acces. Reluarea plății se va face reeșalonat”, a punctat Florin Cîțu.

Vezi și:Avertisment fără precedent: Un caz de coronavirus poate fi responsabil pentru infectarea altor 59.000 de persoane

Video: Mărturia înfiorătoare a unui medic: ‘Ni s-a spus ca persoanele de peste 65 de ani trebuie lăsate să moară’

De ce va crește semnificativ numărul de cazuri de coronavirus înregistrate în România

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare