Florin Cîțu, informații despre ‘Prima casă’! Ce se va întâmpla cu programul

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a spus că se ia în calcul lansarea unui nou program „Prima Casă”, după ce va fi modernizat. 

Afirmaţia a survenit celei a premierului Ludovic Orban, care ceruse clarificarea Programului „Prima Casă”, în contextul în care a fost redusă cota de TVA.
„Programul Prima Casă trebuie modernizat. Trebuie adus la condiţiile de standard de astăzi. Deci o să fie un program nou”, a spus Florin Cîţu.
În prezent, noul program „O familie, o casă” nu are norme de aplicare.
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, la începutul lunii aprilie, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 60/2009 privind unele măsuri în vederea implementării programului ‘Prima casă’, precum şi pentru aprobarea unor măsuri de aplicare a acestuia.
Prin această lege, programului i se atribuie un caracter social, devenind „O familie, o casă”.
Propunerea legislativă aparţine fostului ministru al Finanţelor, senatorul PSD Eugen Teodorovici.
Programul ”Prima casă” este în continuare un program guvernamental care are ca obiect facilitarea accesului persoanelor fizice la achiziţia sau construirea unei locuinţe prin contractarea de credite garantate de stat.

Vezi și

Ludovic Orban i-a ‘furat’ blonda lui ‘Grindă’! Mișcare importantă în aparatul guvernamental: După ce a contribuit cu 300.000 de euro, Ana Maria Dimitriu a ajuns consilierul premierului

Consilier din Guvernul Orban, implicat în afacerea abatoarelor germane. Influențele puterii politice în exportul de forță de muncă

S-a dat Ordin! Se cutremură Ministerul de Interne: Jandarmii se transformă în polițiști

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare