sursa foto:  evz.ro

Florin Cîțu ‘lovește’ din nou: Vă garantez că inflația va fi și mai mare

Fostul lider PNL, Florin Cîţu, a transmis luni, că dacă România va depăși deficitul bugetar de 5,8%, care a fost aprobat la începutul anului, inflaţia va fi şi mai mare, scrie news.ro

 

 

”Eu am alta teamă, şi sper să nu vină date care să îmi confirme acest lucru. Mie îmi este teamă că în aprilie deja au început să taie cheltuielile de investiţii, şi atunci vă spun că nu vom avea perspective de creştere economică”, a spus Florin Cîţu.

El a arătat că ”liberalii susţin şi lucruri cu care el nu este de acord, dar asta înseamnă să fie un partid viu”.

”Avem un cadru fiscal, bugetar, pe care l-am aprobat la începutul anului, cu un deficit de 5,8%. Dacă vom depăşi acest deficit, vă spun, vă garantez că inflaţia va fi şi mai mare”, a afirmat el.

Despre amânarea ratelor la credite, Cîţu a spus că în trecut, această măsură venea într-un context în care dobânzile erau pe creştere şi erau într-un context european agreat.

”Aici, nu există acest lucru, în acest moment, dar eu încurajez Guvernul să vină cu cele mai bune măsuri pentru români. Din păcate, această măsură a tot fost vehiculată şi nu s-a venit cu nicio măsură. Îi cam amăgim pe oameni. Haideţi întâi să vină cu soluţia şi apoi să le spună oamenilor, nu să îi amăgească pe oameni, pentru că săracii se uită şi aşteaptă, deci nu are sens”, a mai afirmat el.

 

Florin Cîţu a spus că, pentru a nu majora taxele, sunt trei reforme care trebuie implementate, şi anume reforma pensiilor, reforma salarizării şi reforma administraţiei publice, reforme care se regăsesc în PNRR.

”Toate acestea pot face un stat mai suplu, cu cheltuieli mai mici şi în acelaşi timp, în PNRR are bani gratis, granturi şi împrumuturi la dobândă zero, doar că ele sunt legate de reforme, faci reforme, iei banii, nu faci reforme nu iei banii. Asta pentru mine e puţin bizar, că ne împrumutăm la dobânzi de 8,5%, enorm (..) când ai bani gratis în PNRR”, a mai spus el.

Potrivit lui Cîţu, raţionamentul pentru care a introdus împrumuturi în PNRR este că România are nevoie să se împrumute pentru a dezvolta infrastructura, numai că România se împrumută la un cost, şi Uniunea Europeană, la alt cost, la zero şi era mult mai ieftin să ne împrumutăm de acolo, transmite news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare