sursa foto:  euro-stiri.net

Florin Cîțu, mesaj de Ziua Deținuților Politici Anticomuniști: ‘Au făcut posibil ca noi, românii, să trăim astăzi într-o țară democratică’

Premierul Florin Cîțu, a transmis pe pagina sa de Facebook, că ”Cei care am trăit acele timpuri întunecate din anii de comunism le suntem datori pentru prețul prea greu pe care l-au plătit în numele libertății și al drepturilor fundamentale de care românii erau privați atunci”.

Prin Legea nr. 247/2011, Parlamentul României a declarat ziua de 9 martie drept ”Ziua Deţinuţilor Politici Anti­co­munişti din perioada 1944-1989”.

‘Îi omagiem astăzi pe toți deținuții politici anticomuniști, care au făcut posibil ca noi, românii, să trăim astăzi într-o țară democratică, eliberată de teroarea deceniilor în care dictatura comunistă strivea destinul României, al unui întreg popor.
Sunt oameni pentru care dorința de a apăra libertatea și demnitatea societății în care trăiau a însemnat mai mult decât propria suferință. O mare parte din viața lor au fost vânați, ei și familiile lor, de temuta mașinărie represivă a regimului totalitar, iar mulți au murit sau au fost uciși în temnițele comuniste, departe de familii, uitați sau stigmatizați de societatea acelor vremuri.
Cei care am trăit acele timpuri întunecate din anii de comunism le suntem datori pentru prețul prea greu pe care l-au plătit în numele libertății și al drepturilor fundamentale de care românii erau privați atunci.
Suferința și jertfa celor care au avut curajul să se opună autorităților totalitare nu pot și nu trebuie uitate!
Am încredere în puterea noastră, cetățeni și autorități deopotrivă, de a veghea împotriva oricărui derapaj antidemocratic și de a nu ne lăsa influențați de mesaje populiste și conspiraționiste care încearcă să manipuleze situații dificile, cum este actuala criză sanitară și să ne deturneze din drumul pe care ni l-am ales”, a scris Florin Cîțu pe Facebook

Citește și:

SURSE DNA ar fi descins la ANPC! Procurorii fac verificări pe modul în care s-au făcut detașările în posturile-cheie

Situație dezastruoasă pentru toți românii implicați în acest tip de afacere.Cu cât au scăzuut vânzările

EXCLUSIV Guvernul PNL uită de marea reformă pe care a promis-o la stat! Un arhitect a fost transformat în inspector-șef la Apele Române

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare